Wall Streetin pörssikurssit romahtivat – syynä Trumpin ilmoitus Meksikon tuontitulleista

Yhdysvalloissa pörssikurssit ovat laskeneet sen jälkeen, kun presidentti Donald Trump ilmoitti torstaina asettavansa tuontitulleja Meksikoa vastaan rangaistuksena laittomasta maahanmuutosta.

Wall Streetin keskeinen Dow Jones -indeksi päätyi perjantaina 1,4 prosenttia pakkasen puolelle, ja laski alle 25  000 pisteen ensi kertaa neljään kuukauteen. Dow Jonesilla on nyt takana kuusi perättäistä miinusmerkkistä viikkoa, mikä on CNN:n mukaan pisin putki sitten vuoden 2011.

S&P 500 -indeksi laski perjantaina 1,3 ja teknologiapainotteinen Nasdaq 1,5 prosenttia.

Erityisen pahasti kärsivät autonvalmistajien kurssit, sillä autoteollisuuden arvellaan kärsivän erityisen paljon Meksikolle mätkäistävistä tulleista.

Nousuvoittoisen alkuvuoden jälkeen toukokuu oli Wall Streetillä vuoden 2019 ensimmäinen miinusmerkkinen kuukausi. Dow Jones ja S&P 500 -indeksit sukelsivat toukokuun aikana lähes 7 prosenttia, ja Nasdaq 8 prosenttia.

Ennen Meksiko-uutista markkinoita nakersi toukokuussa Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasota, joka sai käänteen huonompaan suuntaan. Trumpin Meksikolle asettamat tullimaksut lisäävät huolia siitä, että kauppasodat hidastavat maailman talouskasvua. 

Lue myös:

    Uusimmat