Mainos

Vuotoksen altaalla haluttaisiin estää suurtulvia

Vuotosgrafiikka

Korkeimman hallinto-oikeuden hylkäämä Vuotoksen allas on nostettu taas esille, nyt tärkeimpänä vaihtoehtona torjua suurtulvia Kemi- ja Ounasjoissa.

- Esimerkiksi Kemijärven pääuomassa Pelkosenniemen yläpuolella on laajat suoalueet. Siihen saataisiin sellaiset vesimassat, että Rovaniemen kohdalla voitaisiin lähes metrillä pudottaa tulvahuippua, sanoo edunvalvontapäällikkö Jaakko Ylitalo Lapin liitosta.

Tänään julkaistussa Lapin liiton raportissa Vuotos on nimetty Kemihaaran altaaksi. Sen lisäksi suojellun Ounasjoen sivujokiin haluttaisiin rakentaa myös kolme muuta tekoallasta.

- Kemihaaran alueelle on tarkoitus rakentaa monikäyttöallas ja tulvariskien hallinta-allas, ja se on vähän erilainen kuin puhtaasti ja vain energiatuotantoon tarkoitettu allas, Ylitalo toteaa.

Hanke saa myös vastustusta.

- Minusta on suorastaan rikollista tällainen asian vatvominen, sanoo Helena Tiihonen Vapaa Vuotos -liikkeestä ja Lapin luonnonsuojelupiiristä.

- Hämmästyttävää on se, että rovaniemeläisten tulvansuojelun vuoksi pitäisi Kemihaarasta hukuttaa 240 neliökilometriä ja tehdä Korkeimman hallinto-oikeuden vuosikirjapäätöksellä hylätty allas. Se on perustuslaillisten oikeuksien polkemista, Tiihonen jatkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.