Vuosien oikeustaistelun jälkeen tittelin saanut prinsessa Delphine, 53, edusti ensimmäistä kertaa kuninkaallisena – näyttävä asu vangitsi katseet

Vuosia kestäneen oikeustaistelun jälkeen tittelinsä saanut prinsessa Delphine, 53, edusti tällä viikolla ensimmäistä kertaa virallisesti muiden Belgian kuninkaallisten kanssa.

Belgialainen taiteilija Delphine Boel voitti viime syksynä pitkän, seitsemän vuotta kestäneen oikeustaistelun, jonka tuloksena hänen vahvistettiin olevan Belgian entisen kuninkaan Albert II:n tytär ja näin ollen myös Belgian prinsessa. 

Asia ratkesi, kun Brysselin valitustuomioistuin hyväksyi dna-testin tuloksen, joka osoitti Albertin olevan tuolloin Delphinen isä. Ex-kuningas oli taipunut testiin vasta, kun oikeus määräsi keväällä 2019, että Albertin oli sakkojen uhalla annettava dna-näyte.

53-vuotias prinsessa edusti tällä viikolla ensimmäistä kertaa muiden Belgian kuninkaallisten kanssa sotilasparaatissa rinnallaan James O'Hare. Asiasta uutisoi People-lehti.

Ensimmäiseen kuninkaalliseen edustustehtäväänsä Delphine oli valinnut ylleen näyttävän asukokonaisuuden. Värikkääseen, graafisin kuvioin koristettuun asuun kuuluivat samaa kuosia oleva päähine sekä kasvomaski.

Peoplen mukaan Delphine tapasi isänsä Albertin ja tämän vaimon ensimmäistä kertaa viime vuoden lokakuussa. Kolmikko tapasi Albertin kotona ja palatsi kuvaili tapahtuman olleen tunteikas.

– Tapaamisessa jokainen meistä sai ilmaista tunteemme ja kokemuksemme rauhassa ja empaattisessa ilmapiirissä, kolmikko kuvaili Belgian hovin tiedotteessa.

– Vaikeiden aikojen ja kärsimyksen jälkeen on anteeksiannon, toipumisen ja sovinnon hetki. Olemme päättäneet yhdessä avata uuden luvun. Se vaatii kärsivällisyyttä ja vaivannäköä, mutta olemme sitoutuneet siihen, tiedote jatkui.

Albertilla ja hänen italialaissyntyisellä puolisollaan Paolalla on kolme lasta, joista hallitsijaksi nousi isänsä jälkeen nykyinen kuningas Philippe. 87-vuotias Albert luopui kruunustaan poikansa hyväksi vuonna 2013.

Pari avioitui vuonna 1956. Delphine puolestaan syntyi vuonna 1968 Albertin suhteesta paronitar Sybille de Selys Longchampsiin. Delphine astui ensimmäistä kertaa julkisuuteen asian kanssa vuonna 2005. Tuolloin hän kertoi, että oli ollut yksityisesti tekemisissä isänsä kanssa lapsuusvuosinaan.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja