Mainos

Vuosaaren sataman töiden aloittamista arvostellaan

Vuosaaren uuden sataman tiehankkeet etenevät, vaikka EU-komissio ei ole vielä antanut vastaustaan luonnonsuojelijoiden tekemiin valituksiin.

Luonnonsuojeluliitto ja kansanedustaja Heidi Hautala ovat arvostelleet Helsingissä Vuosaaren sataman rakentamistöiden aloittamista, koska kaikki rakentamiseen tarvittavat luvat eivät ole vielä kunnossa.

Vuosaaren sataman maaliikenneyhteyksien tekeminen on alkanut Österängetin pellolla, jota on esitetty Naturaan. Hautalan ja SLL:n tiedotteen mukaan kysymys raivattavan alueen liittämisestä Naturaan on yhä auki EU:n toimielimissä.

Hautalan mukaan vastausta odotellaan helmi-maaliskuussa. Suomen luonnonsuojeluliitto ilmoitti valittaneensa Vaasan hallinto-oikeudelle töiden aloittamisluvasta tällä viikolla.

Suomi saa tehdä päätökset omien lakiensa mukaan, mutta niissä on otettava EU:n luonnonsuojeludirektiivit huomioon. Osa Vuosaarta on yhä ehdolla Naturaan, minkä vuoksi luonnonsuojelijat katsovat, että rakentamisluvat olisivat vaatineet poikkeusmenettelyn. Jos EU-komissio päätyy samalle kannalle, voi EU edellyttää jopa koko alueen ennallistamista.

Uusi satama valmistuu mitä todennäköisimmin vuonna 2008. Suomi saattaa joutua etsimään korvaavan Natura-alueen, mikäli EU sitä vaatii.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 06.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.