Vuonna 2001 Mitch sai vakavia vammoja järkyttävässä onnettomuudessa – sai kasvosiirteen: "Oikea sankari tarinassani on elinluovuttaja"

Mitch Hunter sai vuosia sitten kasvosiirteen. Nyt 42-vuotias mies jakaa tietoa elämästään sosiaalisessa mediassa.

Kasvosiirre muutti Mitchell Hunterin elämän. Mies sai vuosia sitten kokokasvosiirteen ja kuvailee sen vastaanottamista "parhaaksi päätökseksi, jonka koskaan on tehnyt".

Elämä muuttui onnettomuudessa vuonna 2001

Mitchin elämä muuttui, kun hän sai vuonna 2001 vakavia vammoja auto-onnettomuudessa vain 21-vuotiaana. Mies oli matkalla baarista kotiin, kun häntä kuljettanut auto törmäsi sähköpylvääseen. Kun Mitchin kanssamatkustajana ollut nainen nousi autosta, sähköjohto osui häneen.

Mitch yritti auttaa ja työnsi naisen sivuun. Hän jäi kuitenkin itse ansaan autoon, ja hänen lävitseen kulki viiden minuutin ajan noin 10 000 volttia sähköä.

"Tiesin vammojeni olevan vakavia..."

Onnettomuutta Mitch ei muista; hän muistaa vain heränneensä sen jälkeen sairaalassa.

– Tiesin vammojeni olevan vakavia, kun äitini ja äitipuoleni olivat huoneessani lohduttamassa toisiaan, koska he yleensä vihasivat toisiaan, Mitch vitsaili Independentin mukaan.

Onnettomuuden vuoksi Mitch sai pahoja vammoja ja myös menetti kasvonsa. Osa hänen jalastaan piti amputoida.

– Muistelen sitä asiana, joka teki minusta vahvemman. Siis toki haluaisin jalkani ja omat kasvoni takaisin, mutta ilman tuota tapahtumaa en olisi se ihminen, joka nyt olen, mies kuvaili asennettaan CNN:lle vuonna 2016.

Toinen kokokasvosiirteen saanut ihminen Yhdysvalloissa

Kymmenen vuotta onnettomuuden jälkeen Mitchille tarjoutui tilaisuus kasvosiirteeseen. Hän suostui. Jutun alussa olevalla videolla Mitch kertoo elämästään siirteen kanssa.

Vuonna 2011 tehty leikkaus vei 14 tuntia, ja kasvot olivat turvoksissa viisi kukautta toimenpiteen jälkeen. Tunto kuitenkin palasi siirron jälkeen, ja toimenpide onnistui.

– On paljon helpompaa kulkea julkisilla paikoilla. Minua ei tuijoteta. Olen vain yksi kasvo muiden joukossa ja juuri sitä olen aina halunnutkin, mies hehkutti 2016.

"Omituista kyllä voin kasvattaa partaa, joka kerran kuului kasvosiirteen luovuttajalle"

42-vuotias Mitch jakaa tarinaansa sosiaalisessa mediassa. Mitchillä kasvaa parta; lisäksi kaikkialla kasvoissa on tunto.

– Omituista kyllä voin kasvattaa partaa, joka kerran kuului [kasvosiirteen] luovuttajalle. Se on hyvin outoa, Mitch kuvaa.

Mies kiittelee siirrettä elämänsä muuttamisesta.

– Siirteen saaminen oli elämäni paras päätös, ja se on auttanut pääsemään yli onnettomuudesta ja viimein jatkamaan elämää.

Somevideollaan mies muistuttaa, ettei ole sankari; sen sijaan hän kuvailee elinluovuttajaa tarinansa sankariksi.

– Haluan kannustaa kaikkia elinluovuttajiksi. Et kuitenkaan tarvitse elimiäsi, kun kuolet, mies vinkkaa.

Lähteet: KameraOne, Edition.cnn.com, Nypost.com

Lue myös:

    Uusimmat