Mainos

Kasvosiirteen saanut kertoo uskomattomasta muutoksesta: "Suukko kasvoilla – tunnen kaiken"

Vakava onnettomuus vei Mitchell Hunterilta kasvot vuonna 2001. Kymmenen vuotta myöhemmin hän sai yhden maailman ensimmäisistä kasvojensiirroista – nyt hän kertoo CNN:n haastattelussa saaneensa elämänsä ja tuntoaistinsa takaisin.

Mitchell Hunter, 35, sai viisi vuotta sitten yhden maailman ensimmäisistä kokonaisista kasvojensiirroista. Nyt Hunter kertoo CNN:lle voivansa hyvin ja pystyneensä elämään normaalia elämää kasvojensiirron jälkeen.

– On paljon helpompaa kulkea julkisilla paikoilla. Minua ei tuijoteta. Olen vain yksi kasvo muiden joukossa ja juuri sitä olen aina halunnutkin.

Hunter oli vuonna 2001 auto-onnettomuudessa, joka vei häneltä jalan ja kasvot. Auto törmäsi sähkötolppaan ja Mitchell sai onnettomuudessa viisi minuuttia kestäneen 10 000 voltin sähkösokin.

– Onnettomuus teki minusta vahvemman. Totta kai haluaisin jalkani ja kasvoni takaisin, mutta jos onnettomuutta ei olisi tapahtunut, en olisi sama ihminen kuin nykyään.

Elämä onnettomuuden jälkeen oli vaikeaa. Ennen kasvojensiirtoa Hunter sai olla varma, että jokainen kiinnittää häneen huomiota, kun hän astuu huoneeseen.

Asia helpottui vuonna 2011, kun Hunter sai uudet kasvot. Hän oli toinen kokonaisen kasvojensiirron saanut potilas. Maailman ensimmäinen leikkaus tehtiin Espanjassa vuonna 2010.

Hunter sai 14 tuntia kestäneessä leikkauksessa nenän, silmäluomet sekä lihas-ja hermokudosta. Hänen kasvoissaan on jopa tuntoaisti.

– Kuuma, kylmä, tuska, kutitus, parran hierominen, suukko kasvoilla – tunnen kaiken. Uskomatonta, että sain jopa tuntoaistin takaisin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.