Mainos

Vuokra-asuntopula helpottuu, jos korkeakoulujen opiskelijavalintaa uudistetaan

Opiskelijoiden jokasyksyinen kysyntäpiikki vuokra-asuntomarkkinoilla tasaantuisi, jos korkeakoulut ottaisivat uusia opiskelijoita kahdesti vuodessa.

Opiskelijoiden havitellessa asuntoa samanaikaisesti kodittomia opiskelijoita joudutaan majoittamaan väliaikaisesti jopa jumppasalien lattioille.

Jos hallituksessa tehtävä opiskelijavalinnan uudistus etenee nopeasti, muutos asunto-ongelmassa saattaa näkyä jo tulevana syksynä. Tämä edellyttäisi sitä, että osa opiskelijoista aloittaisi opintonsa tammikuussa 2011. Vuokraturvan mukaan uusi järjestely on todennäköisesti helpompaa järjestää oppilaitoskohtaisesti.

Syitä porrastamiseen on monia. Korkeakoulumaailma on muuttunut, eivätkä käytännöt vastaa enää opiskelijoiden elämätilanteita ja tarpeita. Ylioppilaaksi ei esimerkiksi valmistuta enää pelkästään keväisin.

- Korkeakoulun aloittaminen keväällä palvelisi syksyllä valmistuneita ja armeijasta palaavia, kertoo Vuokraturvan Timo Metsola.

Toinen syy uudistustarpeelle on nuorisotyöttömyyden kasvu. Porrastuksella tavoitellaan myös valmistumista nykyistä nuorempana.

Hallitus on toiminut korkeakoulujen opiskelijavalinnan uudistamisessa opetusministeri Henna Virkkusen johdolla. Opiskelujen aloituksen porrastamista ovat Virkkusen lisäksi kannattaneet myös asuntoministeri Jan Vapaavuori ja pääministeri Matti Vanhanen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.