Mainos

Vuodenvaihde vaati miehen hengen

Uudenvuoden juhlinta sujui pääosin rauhallisesti. Ilotulitteet aiheuttivat jälleen lukuisia silmävammoja.

Vuoden 2008 vastaanotto sujui Suomessa enimmäkseen rauhallisesti. Vakavin välikohtaus sattui Rovaniemellä, jossa mies tappoi toisen uudenvuodenpäivän vastaisena yönä. Tämän lisäksi uudenvuoden tienoilla syttyi useita rakennuspaloja, joista osaa epäillään tahallaan sytytetyksi.

Rovaniemen surma sattui kello aamuyöllä puoli kolmen tienoilla grillikioskin jonossa. Paikallinen noin 30-vuotias mies meni avovaimonsa kanssa grillille ja joutui riitaan 35-vuotiaan miehen kanssa. Riidan seurauksena 35-vuotias surmasi 30-vuotiaan. Poliisi ei halua vielä kertoa surmatavasta. Surmaaja on saatu kiinni, ja tapausta tutkitaan tappona.

Tuhopolttaja riehui Lieksassa

Vuodenvaihteessa syttyi useita paloja. Lieksassa Pohjois-Karjalassa liikkui ilmeisesti tuhopolttaja, joka sytytti useita paloja. Kahdessa tihulaisen sytyttämistä taloista nukkui ihmisiä. Kukaan ei saanut vakavia vammoja, mutta kaksi ihmistä joutui käymään sairaalassa hengitettyään savukaasuja.

Poliisi tutkii uudenvuodenpäivän vastaisena yönä sattuneita paloja tuhotyönä.

Ilotulitteet puolestaan sytyttivät taloja tuleen ainakin Lopella Kanta-Hämeessä ja Joensuussa Pohjois-Karjalassa. Paloissa ei loukkaantunut ihmisiä.

Turussa puolestaan jouduttiin tyhjentämään yökerho, kun joku viskasi tanssilattialle savukranaatin. Kenellekään ei tullut vammoja, vaikka osa ravintolan asiakkaista voi pahoin savun vuoksi. Tekijää ei ole vielä saatu kiinni. Poliisi tutkii tapausta törkeänä tuhotyönä.

Jälleen useita silmävammoja

Tavaliseen tapaan myös ilotulitteet aiheuttivat juhlijoille vammoja eri puolilla Suomea. Yliopistosairaaloiden silmäklinikat hoitivat illan ja yön aikana pariakymmentä ihmistä. Valtaosa potilaista oli lapsia tai nuoria. Suurimman osan vammat olivat lieviä.

Lapin keskussairaalan päivystyksessä lääkäreitä ja hoitajia ovat työllistäneet lähinnä laskettelukeskuksissa sattuneet vahingot.

Helsingissä vuoden vaihtumista seurasi Senaatintorilla ja Kauppatorilla poliisin arvion mukaan noin 30 000 ihmistä. Juhlallisuudet sujuivat kohtalaisen rauhallisesti.

Lue lisää:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.