Mainos

Vuoden poliisi varoittaa hyväksikäytöstä

Helsingin rikospoliisi varoittaa nuoria television ja Internetin chattipalstoista.

Vuoden poliisiksi valittu väkivaltatutkija Marja Vuento sanoo lapsia seksuaalisesti hyväksikäyttävien hakevan itselleen uhreja television ja Internetin chattipalstoilta. Rikospoliisin tiedossa on kymmeniä tapauksia.

- Umpikännisenä kukaan ei ole turvassa missään, eivät sen paremmin tytöt kuin pojatkaan. Tämä lisää riskiä syyllistyä rikokseen ja joutua uhriksi, Vuento tietää.

Vuoden poliisiksi valittu rikosylikonstaapeli Marja Vuento työskentelee seksuaaliseen ja lapsiväkivaltaan erikoistuneessa ryhmässä Helsingin väkivaltatoimistossa.

- Tämän päivän trendi on seksuaalirikoksissa on murrosikäiset ja esimurrosikäiset seksuaalisesti hyväksikäytetyt. Kontakti solmitaan lehden, television tai Internetin kautta. Yhteyttä pidetään ja lapsen oman kännykän kautta se menee parempaan piiloon. Sitten ovat lisäksi nämä äitien tiuhaan vaihtuvat miesystävät, jotka saattavat käyttää hyväkseen aika pieniäkin lapsia, Vuento kertoo.

Koko maassa lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä tuli poliisin tietoon viime vuonna 560 tapausta. Tänä vuonna määrä näyttää lisääntyvän 15 prosentilla.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.11.2003)

Hyväksikäytön uhreiksi joutuneiden kirjo on laaja, "tyypillisiä" tapauksia ei ole, sanoo Vuoden poliisi Marja Vuento.
(Huomenta Suomi 21.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.