Mainos

Vuoden Nuori Suunnittelija ajattelee ekologisesti

Vuoden Nuoreksi Suunnittelijaksi on valittu 26-vuotias helsinkiläinen suunnittelija Anne Törnroos. Hänen cocktail-pukumallistonsa vakuutti muotialan ammattilaisista koostuneen raadin. Inspiraatiota ja vaikutteita suunnittelija sanoo hakeneensa taiteesta ja vanhoista valokuvista.

– Keräsin pohjatyötä tehdessäni paljon valokuvia 1900-luvulta. Niissä naiset näyttäytyivät samanaikaisesti vahvoina ja herkkinä. Kuvissa heijastui elämän raadollisuus ja kova työnteko ja se miten tämä kaikki on muokannut naisten vartaloita. Törmäsin samalla myös Helene Schjerfbeckin maalauksiin ja sain niistä vaikutteita etenkin vaatteiden värimaailmaan, Törnroos kuvailee.

Eettistä muotia

Itä-Suomessa syntynyt ja kasvanut Törnroos haluaa mallistollaan korostaa ekologisia ja eettisiä arvoja.

– Vaatteissani käytetään turkista, mutta se ei ole aitoa, ja se on minulle tärkeää. Haluan myös suunnitella kestäviä vaatteita, sillä kertakäyttömuoti ei ole ekologista.

– Joudun usein työssäni taistelemaan omantuntoni kanssa. Toisaalta tuntuu turhauttavalta tuottaa enää lisää tavaraa tähän maailmaan, mutta tarvitsevathan ihmiset vaatteita. Ja uskon myös heidän tarvitsevan esteettisiä nautintoja pysyäkseen henkisesti ehjinä. Sillä minä puolustaudun kun uskon puute iskee, Vuoden Nuori Suunnittelija naurahtaa.

Vuoden Nuori Suunnittelija -kilpailu on yksi Suomen vanhimmista vaatesuunnittelukilpailuista ja sen järjestää Suomen Messut. Kilpailun voittaja saa 5 000 euron kannustinpalkkion, osaston Muotimessuilla sekä oman sisääntulon Muotimessujen suurissa muotinäytöksissä.

PALKITTU KOKOELMA VILLASTA, SILKISTÄ JA MOHAIRISTA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.