Vuoden 2023 lomamatkoja suunnitellaan kiivaasti – näistä kohteista ennustetaan hittejä

Etelässäkin lasketellaan jo – Lappi odottaa vilkasta matkailukautta 8:20
KATSO MYÖS: Lapissa odotetaan vilkasta matkailukautta.

Suomalaiset uskaltautuivat vuonna 2022 matkustelemaan jo enemmän ja tulevallekin vuodella on suunniteltu innokkaasti matkoja.

Suomalaisten matkailuinto osoittaa elpymisen merkkejä, kerrotaan Matkamessujen tiedotteessa.

Ulkomaanmatkailu piristyi selvästi jo vuonna 2022 ja vuonna 2023 jopa 55 prosenttia suomalaisista suunnittelee matkustavansa johonkin ulkomaankohteeseen.

Myös kotimaanmatkojen kysyntä on korkealla, vaikkei viime vuosien hurjiin ennätyksiin päästäkään.

– Matkailun elpyminen alkoi viime vuonna ripeästi. Alaa koettelevat nyt huolet hintojen noususta ja kuluttajien luottamuksesta omaan talouteen. Tunnelma alalla on kuitenkin luottavainen, SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti sanoo tiedotteessa.  

Tulevan vuoden matkoja suunnitellaan erityisesti Etelä-Eurooppaan, Pohjoismaihin sekä kotimaassa Lappiin ja Järvi-Suomeen.

Vuoden 2023 hittikohteet

Ulkomaanlomien suunnittelussa korkeimmalla suomalaisten mielissä ovat kaupunki- ja rantalomakohteet. 

Eniten matkoja suunnitellaan edelleen Etelä-Eurooppassa muun muassa Kreikkaan, Kroatiaan, Espanjaan ja Portugaliin, Keski-Euroopassa varsinkin Saksaan sekä lähempänä naapurimaihimme Ruotsiin ja Viroon.

Vaikka ennusteen mukaan suomalaisten lomamatkojen kysyntä Etelä-Aasiaan ei olekaan vielä aivan vuoden 2019 tasolla, suunnitellaan matkoja kuitenkin jälleen muun muassa Thaimaaseen, Intiaan, Sri Lankaan ja Malediiveille. 

Kotimaanmatkailussa suomalaiset suunnittelevat mökkimatkailua Järvi-Suomen alueelle, mutta osuuttaan ovat kasvattaneet myös kaupunkilomat sekä junamatkailu. Suomalaisia kiinnostaa yhä myös luonnossa liikkumiseen keskittyvät matkat sekä asuntoauto- ja vaunulla lomailu.

Katso myös: Kuusi Tallinnan parasta drinkkibaaria – tältä niissä näyttää

Kuusi Tallinnan parasta drinkkibaaria – tältä niissä näyttää 2:42
Kiersimme kuusi Tallinnan tämän hetken mielenkiintoisinta drinkkibaaria. Joukosta löytyy niin kesäterasseja kuin mystisiä salakapakoita.

Lähde: Matkamessut

Lue myös:

    Uusimmat