Vuoden 2022 turhake on valittu – löytyykö sinulta?

Suomen Luonto on jälleen valinnut vuoden turhakkeen.

Aikakauslehti Suomen Luonto kertoo tiedotteessaan valinneensa vuoden 2022 turhakkeeksi terassilämmittimen. Valinnallaan lehti kertoo haluavansa kiinnittää huomiota energian säästämisen tärkeyteen, sillä se hillitsee myös luontokatoa ja ilmastopäästöjä.

Lehden mukaan yksittäisistä kodin sähkölaitteista eniten energiaa käytössä kuluttavat – saunakiukaan jälkeen – terassilämmittimet ja sähkögrillit. Terassilämmitintä käytetään ulkona, joten sen tuottama lämpö ilahduttaa hetkisen ja valuu sitten harakoille, lehti perustelee.

Energiakriisin aikana sähkönkulutukseen tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Lehti suositteleekin jättämään terassilämmittimen kauppaan.

Suomen Luonto laskeskelee, että terassilämmittimen muutaman tunnin käyttö iltaisin yhden viikon ajan vastaa hiilipäästöissään 24 kilometrin ajoa henkilöautolla.

Lehden toimitus valitsee vuoden turhakkeen lukijoiden ehdotuksista. Terassilämmitin on 23. vuoden turhake. Aiempina vuosina vuoden turhakkeiksi on valittu muun muassa pikamuoti, kertakäyttögrilli sekä liika lihankulutus.

Katso myös: Kannattaako nyt valita kiinteä sähkösopimus vai pörssisähkö?

Kiinteä sähkösopimus vai pörssisähkö? Asiantuntija listaa hyvät ja huonot puolet 1:02
Kiinteä sähkösopimus vai pörssisähkö? Asiantuntija listaa hyvät ja huonot puolet.

Lue myös:

    Uusimmat