Mainos

VTT innostaa suomalaisia ideoimaan mobiilipalveluja

VTT toivoo arkea helpottavia mobiilipalveluideoita kaiken ikäisiltä ihmisiltä. Aineisto kootaan ideapankkiin internetiin, johon on kaikilla avoin pääsy.

Valtion teknillinen tutkimuskeskus VTT haastaa kaikki suomalaiset ideoimaan uusia arkea helpottavia mobiilipalveluja. Ainutlaatuisen kampanjan tavoitteena on kerätä kaikkiaan 35 000 uutta sovellusta, jotka julkistetaan yritysten ja yksityisten vapaaseen käyttöön.

Suomalaista innovaatio-osaamista kerätään kuukauden ajan muun muassa yliopistokaupungeissa kiertävissä ideointitilaisuuksissa, joista ensimmäinen järjestettiin Oulussa tänään. Lisäksi kevään aikana pidetään työpajoja, joihin on kutsuttu eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä teemalla vauvasta vaariin.

- Lähes jokaiselle suomalaiselle on joskus juolahtanut mieleen jokin tilanne tai palvelu, jonka esimerkiksi sopiva kännykkäsovellus muuttaisi mielekkäämmäksi tai yksinkertaisemmaksi. Paras tapa luoda ihmiskeskeistä teknologiaa ja ymmärtää kuluttajan tarpeita onkin saada tilaus uusille sovelluksille heiltä itseltään, VTT tiivistää idealiikkeen lähtökohdan.

Kampanjallaan VTT haluaa kiinnittää erityistä huomiota suomalaiseen innovaatio-osaamiseen, joka on sen mukaan elinehto menestyvän elinkeinoelämän ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Sen mielestä on tärkeää, että uudet ideat jalostetaan ja kehitetään kaupallisesti hyödynnettäviksi tuotteiksi ja palveluiksi.

Hankkeessa VTT:n yhteistyökumppaneina ovat Helsingin kauppakorkeakoulu, Tampereen teknillinen yliopisto, Oulun yliopisto, Jyväskylän yliopisto ja Lapin yliopisto.

VTT kokoaa kerätyn aineiston ideapankkiin, johon on kaikilla avoin pääsy. Ideat julkistetaan toukokuun lopussa osoitteessa www.idealiike.fi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.