Mainos

VR valmistautuu maksamaan korvauksia

VR valmistautuu vähintään kymmeniin, todennäköisesti yli sataan korvausvaatimukseen Jyväskylän junaturman vuoksi. Korvauksia maksetaan paitsi onnettomuudessa menehtyneiden omaisille ja loukkaantuneille myös niille, jotka ovat kärsineet aineellisia vahinkoja.

-Korvauksia voi hakea sekä henkilö- että esinevahingoista. Maanantaina tämä ruljanssi varmaan käytännössä alkaa, sanoo VR-yhtymän lakimies Jukka Peltonen. Omaisensa menettäneille ja sairaalahoitoon joutuneille VR aikoo oma-aloitteisesti lähettää kaavakkeen, jolla korvauksia voi hakea. Sen sijaan pienehköistä vammoista tai esimerkiksi rikkoutuneista matkatavaroista korvauksia haluavien tulee itse ottaa yhteyttä lähimpään VR:n toimipaikkaan.

Korvauskaavakkeen Peltonen aikoo saada valmiiksi lähipäivinä vakuutusyhtiön edustajien avustuksella, mutta korvauksia voi hakea vapaamuotoisellakin paperilla. Sellainen voi Peltosen mukaan olla käytännöllisempikin silloin, kun kyseessä on pienehkö eli esimerkiksi muutamien satojen markkojen vahinko. Pienetkin vahingot korvataan, hän lupaa. Vakuutusyhtiö korvaa loukkaantumiset ja esinevahingot. Sen sijaan esimerkiksi menetetyistä jatkoyhteyksistä syntyneiden haittojen korvaaminen jää VR:n kontolle.
-Korvaushakemusten kokonaismäärä nousee ehkä toiselle sadalle, ennakoi Peltonen. Sitä, kuinka suurista rahasummista on kysymys, hän ei halua tässä vaiheessa arvailla.

Peltonen arvioi, että suurin osa korvauksista saadaan käsiteltyä ja maksettua muutamassa kuukaudessa. Toisaalta vakavimpia vammoja saaneiden lopullista tilaa ei välttämättä voida arvioida aivan pian. Lääkärinlausunnot ja korvausten arviointi niiden pohjalta voivat jäädä kesään tai syksyyn.
-Esimerkiksi Jokelan junaturmassa vakavimmin loukkaantuneiden korvaukset pystyttiin selvittämään vasta syksyllä, kun onnettomuus tapahtui huhtikuun lopulla. Suurin osa hoidettiin kuitenkin kesän aikana, kertoo Peltonen. Korvausvaatimukset tulee lain mukaan esittää kahden vuoden kuluessa onnettomuudesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.