Mainos

VR Trackin sähkömiehet lakkoon – työnantaja ihmettelee

VR Trackin Sähköliittoon kuuluvat työntekijät ovat aloittaneet viikon mittaisen lakon aamulla kello seitsemän.

VR:n mukaan matkustajaliikenne voi mahdollisesti myöhästellä, jos rataverkon korjaustyöt vievät ongelmatilanteissa tavallista enemmän aikaa.

Ennen kaikkea lakko näkyy kunnossapidon ennakkohuoltojen siirtymisenä sekä viankorjaustoiminnan mahdollisena hidastumisena, tiedottaa Liikenneviraston rataliikennekeskus. Keskuksen mukaan viankorjauksen päivystys toimii normaalisti, mutta korjausryhmiä on alueesta riippuen tavallista vähemmän.

Ammattiosaston työntekijät olivat vastaavassa lakossa kesäkuussa. Tuolloin lakolla ei ollut vaikutusta matkustajaliikenteeseen.

Lakon taustalla on ammattiosaston pyrkimys saada Sähköliitolle sopimusoikeudet rautatiealalle. Palvelualojen työnantajaliitto Paltan varatoimitusjohtajan Tuomas Aarton mukaan rautatiealan työehtosopimus on vakiintuneesti solmittu Paltan ja Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n välillä.

Aarto pitää lakkojen jatkumista erittäin valitettavana ja ihmettelee ammattiosaston toimintaa.

– Uusista lakoista ilmoitetaan ennen kuin edelliset ehtivät edes alkaa. Vaikuttaa siltä, ettei ammattiosaston ensisijaisena tavoitteena olekaan kiistan ratkaiseminen, vaan pyrkimys mahdollisimman suuren vahingon aiheuttamiseen eri osapuolille ja tavallisille junaa käyttäville ihmisille, sanoo Aarto tiedotteessa.

Työntekijät kertoivat eilen aloittavansa mahdollisesti vielä yhden neljän päivän lakon 26. heinäkuuta.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.