Mainos

VR pinnisti alkuvuonna nollatulokseen

Vielä viime vuoden tammi-helmikuussa VR:n tulos oli liki kuusi miljoonaa euroa voitolla. Tämänvuotista tulosta heikensi VR:n mukaan etenkin tavarakuljetusten väheneminen Venäjälle.

Venäjän tavaraliikenteen kuljetusmäärien lasku heikensi VR-konsernin tulosta vuoden avausneljänneksellä. VR teki tammi-huhtikuussa nollatuloksen, kun tulos oli vielä vuotta aiemmin vastaavana ajanjaksona 5,9 miljoonaa euroa voitollinen. VR:n liikevaihto ensimmäisellä neljänneksellä oli 363,1 miljoonaa euroa, jossa oli laskua edellisvuoden vertailuajankohdasta 1,1 prosenttia.

Liiketappio oli nyt 1,2 miljoonaa euroa. Konsernin mukaan liikevaihdon ja tuloksen lasku johtui pääasiallisesti Suomen ja Venäjän välisen tavaraliikenteen vähenemisestä.

-Liikenteen väheneminen johtuu Venäjän rautateiden niin sanotusta kaksoistariffijärjestelmästä, joka suosii Venäjän omiin satamiin suuntautuvia kuljetuksia kansainvälisten kuljetusreittien asemesta, VR-konserni totesi osavuosikatsauksessaan.

Suomen ja Venäjän tavaraliikenteen suurin tuoteryhmä, metsäteollisuuden kuljetukset, väheni vuoden avausneljänneksellä 4,6 prosenttia. Kaikkiaan tavaraliikenteen määrä supistui vuoden 2003 tammi-huhtikuusta 3,2 prosenttia 15 miljoonaan tonniin. Kotimaan kuljetukset kasvoivat 4,1 prosenttia, mutta kansainväliset kuljetukset vähenivät 12,8 prosenttia.

Henkilöliikenne kasvoi

Henkilöliikenteessä matkojen määrä oli kaikkiaan 20,5 miljoonaa, josta kaukoliikenteen osuus oli neljä miljoonaa. Matkojen lukumäärä kasvoi kaukojunissa 1,3 prosenttia ja pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä 4,9 prosenttia. VR kertoi saaneensa myönteisiä tuloksia Helsingin ja Pohjois-Suomen välillä kokeilemastaan makuuvaunujen hinnanalennuskampanjasta ja aikoo jatkaa sitä myös kesäkaudella.

Henkilökuntaa VR-konserni vähensi edellisvuoden avausneljänneksestä 4,3 prosenttia. Sen palveluksessa oli nyt hieman yli 13 000 henkilöä. Henkilöstöä supistettiin etenkin rautatieliikenteeseen sekä ratojen kunnossapitoon ja rakentamiseen liittyvissä töissä.

Loppuvuoden näkymistä VR ennustaa, että tavaraliikenteen tonnimäärä jää edellisvuotta pienemmäksi. Henkilöliikenteen matkamäärien konserni uskoo sen sijaan nousevan hieman.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.