Mainos

VR:n maksettava sakkoja myöhästymisistä

Bonusta VR saa liikenne- ja viestintäministeriöltä silloin, kun junien täsmällisyysprosentti on kyllin korkea. VR:lle on tullut alkuvuonna poikkeuksellisen paljon valituksia junaliikenteen myöhästymisistä.

VR:n on maksettava sanktiomaksuja liikenne- ja viestintäministeriölle junien myöhästelyistä.

Ministeriön ja VR:n tekemän sopimuksen mukaan VR joutuu jatkossa maksamaan sakkoja, mikäli junien täsmällisyysprosentti jää alle 89:n. Jos junien täsmällisyysprosentti puolestaan nousee on yli 91:n, VR:lle maksetaan bonusta.

VR ja liikenne- ja viestintäministeriö sopivat kaukojunaliikenteestä vuoden 2011 loppuun asti.

Helmikuu vaikea VR:lle

VR:n oman arvion mukaan junien täsmällisyysprosentti saattaa jäädä helmikuussa vain 75 prosenttiin.

VR on saanut alkuvuonna poikkeuksellisen paljon valituksia junien myöhästelystä. Myös korvaushakemuksia on jätetty runsaasti. Tavallisesti valituksia tulee keskimäärin 1500 kuussa. Alkuvuonna niitä on tullut jo liki 3000, eikä kaikkia vielä ole edes kirjattu.

Junaliikenteessä on ollut ongelmia etenkin kireiden pakkasten takia. Helmikuun kaukoliikenteen junien myöhästymisprosentti uhkaa nousta jopa 25 prosenttiin.

- Varsinkin helmikuun toinen viikko oli meille hyvin ongelmallinen. Pakkasta oli lähes 40 astetta Pohjois- ja Keski-Suomessa öisin. Se vaikutti valitettavasti junien kulkuun, kertoo VR:n liikennepäällikkö Mauno Haapala.

VR:n mukaan valtaosa myöhästymisistä jää viiden ja viidentoista minuutin välille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.