Mainos

VR:n Kuitunen suhtautuu varauksellisesti kilpailuun

VR:n pääjohtaja Henri Kuitunen suhtautuu varauksellisesti rataverkon avaamiseen kilpailulle. Liikenneministeriön työryhmä ehdottaa kilpailuttamista.

Hallitsematon kilpailu voisi hänen mukaansa johtaa pahimmillaan palvelujen vähenemiseen ja hintojen nousuun. Kuitunen korostikin tänään, että kilpailua mahdollisesti avattaessa yksikään operaattori ei saa saada kannettavakseen ylimääräisiä rasitteita.

-Kaikkien operaattoreiden pitää olla sekä hinnoittelun että kustannusten suhteen tasavertaisessa asemassa, sanoi Kuitunen.
Hän piti tärkeänä kansainvälisten ristisubventioiden estämistä mahdollisessa kilpailutilanteessa.

Polkuhinnoittelun ohella hallitsemattoman kilpailun vaara liittyy Kuitusen mielestä siihen, että "kilpailu esitetään Suomessa avattavaksi erittäin laajana, vaikka muissa EU-maissa halutaan edetä vaiheittain ja varovasti."

Kuitusen mielestä voi myös kysyä, miksi Suomen pitää kiirehtiä muun Euroopan edelle, kun EU:n direktiivit ja Suomen lainsäädäntö jo nyt ovat sopusoinnussa eikä hyväksi koettua kansainvälistä esimerkkiä kilpailkun avaamisesta ole.

LM:n työryhmä: Rataverkko auki kilpailulle

Liikenneministeriön työryhmän mielestä Suomen rautateiden rataverkko tulisi avata kilpailulle tavaraliikenteessä ja henkilöliikenteessä. Työryhmä katsoo, että rautatiekuljetusten hinnat voivat laskea kilpailun ansiosta.

Rataverkon käyttöoikeuden voisivat työryhmän esityksen mukaan saada kaikki jossakin EU-maassa toimiluvan saaneet rautatieyritykset.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.