Mainos

VR: Junamatkojen määrä kasvoi

Kaukoliikenteen ja pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junamatkojen määrät kasvoivat vuonna 2003. Tavaraliikenteessä varsinkin idän liikenne nousi.

Lähijuna ja kiskot

Junamatkojen määrä kasvoi viime vuonna niin kaukojunissa kuin pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä. Tavaraliikenne lisääntyi Venäjän ja Suomen välillä, mutta henkilöliikenne sen sijaan väheni 4 prosenttia. Matkojen määrässä vähennys oli reilun neljännesmiljoonan, kertoo VR.

Kaukoliikenteen kasvu oli 2 prosenttia. Kaukojunilla tehtiin viime vuonna 11,9 miljoonaa matkaa. Määrä oli vuonna 2002 11,6 miljoonaa.

YTV:n alueella lähiliikenteen junamatkat kasvoivat noin 6 prosenttia ja matkoja tehtiin 38,4 miljoonaa. Pääkaupunkiseudulla YTV-alueen ulkopuolella lähiliikenteen määrä väheni sen sijaan prosentin ja matkoja oli 9,6 miljoonaa.

VR Cargon rahtiliikenne kasvoi vuoteen 2002 verrattuna yli 4 prosenttia. Tavaraa kulki yhteensä 43,5 miljoonaa tonnia. Kotimaan kuljetukset kasvoivat vain prosentin ja kulussa oli 25 miljoonaa tonnia.

Idän tavaraliikenne kasvoi peräti 9 prosenttia ja määrä oli kaikkiaan 17,6 miljoonaa tonnia. Suomeen jäi tavarasta 14,4 miljoonaa tonnia ja transitoliikenteessä meni 3,2 miljoonaa tonnia.

Läntinen tavaraliikenne junalautoilla ja Tornion aseman kautta oli miljoona tonnia ja kasvua kertyi 7 prosenttia vuoteen 2002 verrattuna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.