Mainos

VR ja Telia perustavat telealan yrityksen

VR:n teletoiminta siirretään uuden, osittain ruotsalaisten omistaman yrityksen hoidettavaksi kesään mennessä. Uuden telealan yrityksen omistavat VR-Yhtymä ja ruotsalaisten Telia Finland. Tätä nykyä VR:n kaikki yhtiöt ja Ratahallintokeskus saavat telepalvelut VR-Yhtymältä, joka on VR-konsernin emoyhtiö.

VR-Yhtymän varatoimitusjohtaja Juhani Kopperi kertoi tänään, että tarjouskilpailussa keskusteluja yhteistyöstä käytiin myös suomalaisten kanssa, mutta Telian kokemus erityisesti erillisverkoista ja voimavarat emoyhtiön kautta ratkaisivat asian Telian eduksi. Hänen mukaansa yhteistyön tavoitteena on varmistaa VR:n teletoiminnan kilpailukyky nopeasti kehittyvillä telemarkkinoilla. VR:llä on oma erillisverkko, jota käytetään konsernin omassa data- ja teleliikenteessä sekä liikenteenohjauksessa vetureiden, liikenneohjaajien ja junasuorittajien välillä. Matkustajien matkapuhelinliikenne hoituu normaaleissa matkapuhelinverkoissa.

Kopperin mukaan yhteistyö mahdollistaa sen, että erillisverkon kapasiteettia voidaan tarvittaessa laajentaa myös muuhun käyttöön. Matkustajien puhelinliikenteen hän arvioi vastakin hoituvan normaaleissa verkoissa. VR-Yhtymä omistaa uudesta yhtiöstä 60 ja Telia 40 prosenttia. Yhtiön liikevaihdon odotetaan olevan ensimmäisenä toimintavuonna noin 130 miljoonaa markkaa. Yhtiön toimitusjohtaja valitaan kevään aikana. VR:n teletoiminnassa työskentelevät 170 työntekijää siirtyvät uuden yrityksen palvelukseen vanhoina työntekijöinä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.