Volvo pudotti pommin: Leikkaa satoja miljoonia, vaikka kauppa käy paremmin kuin koskaan

USA:n ja Kiinan yhä jatkuvat tukkanuottaset pakottavat myös Volvon kiristämään vyötään. Siitäkin huolimatta, että se myi alkuvuonna enemmän autoja kuin milloinkaan aiemmin.

Ruotsalais-kiinalainen autovalmistaja Volvo on ilmoittanut leikkaavansa toimintakustannuksiaan 214 miljoonalla dollarilla eli noin 190 miljoonalla eurolla. Asiasta kertoi torstaina uutistoimisto Reuters.

Valtava leikkaustarve on seurausta Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasodasta, joka on iskenyt hampaansa myös ruotsalaisvalmistajan viivan alle jäävään tulokseen.

Toimintakustannuksia on leikattu jo aiemmin tänä vuonna, kun Volvo irtisanoi 750 työntekijää, joista valtaosa oli insinöörejä ja IT-asiantuntijoita. Myös palkkoja alennettiin.

Uudet leikkaukset käynnistyvät pääjohtaja Håkan Samuelssonin mukaan kuluvan vuoden toisella puoliskolla ja jatkuvat ensi vuoden puoliväliin asti. Samuelsson vahvisti, että säästötoimenpiteet tulevat johtamaan myös irtisanomisiin.

Suomalainen Varjo auttaa Volvoa kehittämään parempia autoja 2:55
Suomalainen Varjo auttaa Volvoa kehittämään parempia autoja.

– Tilanne markkinoilla aiheuttaa tulospainetta, mutta tuotannon määrän kasvun ja kustannusten leikkaamisen odotetaan parantavan vuoden jälkimmäisen puoliskon tulosta viime vuoteen verrattuna, valmistajan tiedotteessa todettiin.

Volvo myi vuoden ensimmäisellä puoliskolla ennätykselliset 340 826 uutta autoa.

Lue myös:

    Uusimmat