Mainos

Volkswagenille sakot kilpailusääntöjen rikkomisesta

Saksalainen autonvalmistaja Volkswagen on tuomittu lähes 540 miljoonan markan sakkoihin EY-tuomioistuimessa. Syynä oli tuomioistuimen mukaan Euroopan unionin kilpailusääntöjen vakava rikkominen. Kyseessä on suurin rangaistus, jonka EU on kilpailuasioissa koskaan langettanut.

Euroopan komissio syytti Volkswagenia ja sen kahta tytäryhtiötä kilpailun vapauden rajoittamisesta. Komission mukaan yhtiö oli taivutellut italialaisia jälleenmyyjiään myymään autoja ainoastaan italialaisille kuluttajille. Tämä koitui oikeuden mielestä vahingoksi erityisesti saksalaisille ja itävaltalaisille autonostajille, joille auton hankkiminen Italiasta olisi ollut edullista heikon liiran vuoksi.

Euroopan komissio antoi Volkswagenille kovat sakot jo vuonna 1998. Komission mukaan Volkswagen oli rajoittanut kilpailua muun muassa asettamalla italialaisille jälleenmyyjille tarjontakiintiöitä ja käyttämällä bonusjärjestelmää, joka kannusti myymään autoja vain italialaisille asiakkaille.

EY-tuomioistuin vahvisti nyt komission tuomion useimmilta kohdiltaan, mutta laski sakon määrää hieman. Tuomioistuimen mukaan rangaistusta lievensi se, että rikkomusta oli kestänyt ainoastaan kolme vuotta. Komissio ei pystynyt osoittamaan, että käytäntö olisi jatkunut vuoden 1996 jälkeen. Volkswagenilla on vielä mahdollisuus valittaa tuomiosta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.