Volkkarin täyssähköinen farmari alkaa hahmottua – tämä ei voi olla enää kaukana tuotantoversiosta

Volkkarin sähköfarkku näyttää jo tuotantovalmiilta 1:30
Volkkarin sähköfarkku näyttää jo tuotantovalmiilta.

Volkswagen on paljastanut täyssähköisen farmarimallinsa konseptiversion. Autosta on aiemmin nähty vain niin sanottuja taiteilijan näkemyksiä, joista ei ole voinut vielä vetää sen suurempia johtopäätöksiä.

Sanotaan se nyt ihan suoraan: Volkswagen ID. Space Vizzion näyttää lähes tuotantovalmiilta.

Mikäli auton ulkonäköä verrataan taannoin esiteltyyn ja sittemmin jo tuotantoon päästettyyn ID.3-malliin, voi jokainen todeta, että lähellä ollaan.

ID. Space Vizzionin konseptiversio saapuu näytille tällä viikolla käynnistyvään Los Angelesin autonäyttelyyn.

Mikäli ID. Space Vizzionin vannekokoa pienennettäisiin parilla tuumalla, lisättäisiin tavanomaiset ovenkahvat ja yksinkertaistettaisiin takavaloja, näyttäisi auto ID.3:n farmarimallilta, jollaiseksi sitä on kaikesta päätellen suunniteltukin.

Konseptiversio tarjoaa ihanteellisen 50:50-painojakauman, 250 kilowatin eli noin 335 hevosvoiman tehon, nelivedon ja jopa 590 kilometrin toimintamatkan täydellä latauksella – kiitos 82-kilowattituntisen akuston. Mistään moposta ei ole myöskään kyse, sillä nollasta sataan ehditään 5,4 sekunnissa.

Sisältä auto tuntuu olevan vielä enemmän konsepti kuin tuotantovalmiutta lähentelevä versio, mutta viitteet ID.3:n sisustaan ovat olemassa.

ID. Space Vizzionin tuotantoversio esitellään vuoden 2021 lopulla.

Lähde: Volkswagen

Lue myös:

    Uusimmat