Voit treenata joko kaksi minuuttia tai puoli tuntia – tutkimuksen mukaan saat samat hyödyt

2:15

Oletko aina toivonut, että kevyt treeni toisi hyviä tuloksia – vai oletko sittenkin ihminen, jonka suurin intohimo on treenata hiki tirskuen? Vastasit millä tavalla vain, tämä tutkimus on sinulle!

Opi tankotanssimaan videon avulla – Oona näyttää, miten!

Tutkijoiden mukaan kahden minuutin intervallitreeni tuo samanlaisia tuloksia kuin puolen tunnin kohtuullinen treeni. Australialaisyliopiston tutkijat värväsivät kahdeksan vapaaehtoista, jotka treenasivat erilaisilla tavoilla, kertoo Newsweek.

Näin tutkittavat treenasivat!

Tutkijat pitivät kohtuullista treeniä 30 minuutin jatkuvana liikkumisena, joka tehdään 50 prosentin teholla. HIIT-treeni koostui viidestä neljän minuutin osiosta pyörällä: osanottajat polkivat 75 prosentin teholla ja lepäsivät sitten minuutin. He myös polkivat neljä 30 sekunnin pätkää sataprosenttisella teholla, siis niin kovaa kuin mahdollista, ja lepäsivät sitten 4,5 minuuttia.

Treenin jälkeen tutkijat ottivat osanottajista koepaloja selvittääkseen, miten treeni vaikuttaa soluihin.

Vaikuttivat soluihin samalla tavalla

Yllättäen sekä kevyempi että rankempi treeni vaikuttivat soluihin samalla tavalla. Kahden minuutin intervallitreeni oli siis yhtä tehokasta kuin puolen tunnin puurtaminen kohtuullisella teholla.

Tutkijoiden mukaan ihmiselle voisikin suositella yksinkertaisesti sellaista liikuntaa, josta hän itse pitää, koska rankka treeni ei tuonut erilaisia hyötyjä.

Tutkimus julkaistiin Journal of American Physiology: Regulatory, Integrative and Comparative Physiology -lehdessä. Koska otanta oli hyvin pieni, lisätutkimuksia aiheesta tarvittaneen vielä.

Lähde: Newsweek.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja