Jos hikoilee kovasti, onko treeni silloin tehokasta? – "Ei paras tapa mitata tehokkuutta"

Miten tehokas bodypump-tunti on? Testasimme lämpökameran avulla 2:08

Jos  hikoilee runsaasti, treenin täytyy olla tehokasta, eikö? Allie Flinn päätti selvittää, onko luulo totta.

Miten tehokas bodypump-tunti on? Testasimme lämpökameran avulla – tulos videolla!

Kuten monet muutkin, myös Allie Flinn määrittää treeninsä intensiteetin hikimääränsä perusteella. Jos hikoilee runsaasti, treenin täytyy olla tehokasta, eikö? 

Popsugar-sivustolle kirjoittava Flinn päätti selvittää, onko luulo totta.

Hikoilu on vain kehon viilennysmekanismi

– Hikoilu ei ole paras tapa mitata treenin tehokkuutta, kertoo Meghan Nagel Virtual Health Partners -hyvinvointiyrityksestä.

Hikoilu on yksinkertaisesti kehon viilennysmekanismi, joka ei toimi kaikilla samalla tavalla.

– Kaikkien sisäiset ilmastointilaitteet toimivat hieman eri tavalla. Jotkut ihmiset ovat punakasvoisia ja valuvat hikeä reippaan kävelyn jälkeen, kun toiset ovat täysin viileitä aamuviiden bootcamp-treeninsä jälkeen.

Korkeassa lämpötilassa treenaaminen voi johtaa nestehukkaan

Esimerkiksi hot joogassa harjoitussali lämmitetään 39 asteen lämpötilaan. Korkeassa lämpötilassa treenaaminen voisi lisätä kalorinkulutusta, mutta siinä on riskinsä. 

Hikoileminen voi mennä pian pois muodista!

Seuraava kuntoilutrendi onkin pakkasessa treenaaminen!

– Se voi helposti johtaa nestehukkaan. Jos saunassa istuminen tai Bikram-joogassa hikoileminen on sinun juttusi, varmista, että juot paljon vettä ennen hikoilusessiotasi, sen aikana ja sen jälkeen, Nagel sanoo.

Jos treenaat ulkona hellesäässä, anna kehollesi aikaa tottua lämpötiloihin.

Pelkkä hikoileminen ei takaa painonpudotusta

Painatko hikisen treenin jälkeen hieman vähemmän? Tässä todella on kyse pelkästä hikoilusta, kertoo amerikkalaisen Wisconsin Academy of Nutrition and Dietetics -akatemian edustaja Becky Kerkenbush.

– Aito painonpudotus olisi kehon rasvan vähenemistä sen takia, että käytät enemmän kaloreita kuin saat, yleensä kunnollisen ravinnon ja liikunnan kautta, Kerkenbush sanoo.

Pelkkä hikoileminen ei siis takaa painonpudotusta. Sen sijaan kannattaisikin keskittyä nostamaan treenin aikana sykettä tai nostelemaan korkeampia painoja!

Lue myös:

    Uusimmat