Voisiko kohukuski palata F1-sarjaan? Latasi tiskiin suurenmoisen ehdon

Kevin Magnussen hyvästeli F1-sarjan viime kauden päätteeksi. Paluuta tanskalainen ei havittele; se vaatisi jonkin sortin ihmeen.

Magnussen on saanut takaisin tunteen, joka oli ollut viime vuosina tipotiessään. IMSA-rata-autosarjassa hän on pystynyt Chip Ganassi Racingin autollaan kilpailemaan kärkisijoista, ja tanskalainen juhli kolmen vitostilan jälkeen tuoreimmasta kisasta Detroitissa voittoa.

Formula ykkösissä Magnussenin ainoa palkintokorokesija napsahti heti ensimmäisestä kisasta 2014 McLarenilla, kun hän sijoittui toiseksi. Myöhemmin Renault'lla 2016 ja Haasilla 2017–20 hän pystyi kuitenkin taistelemaan vain sijoituksista taaempana. Jatkoa Haasilta ei enää täksi vuodeksi tippunut.

– Formula 1 on upeaa. On hauska ajaa niitä autoja, mutta lopulta haluat suoriutua hyvin mitä ikinä teetkään. Ei ole väliä, onko kyse formula ykkösistä vai mikroautoista. Haluat voittaa. Siitä tässä on kaikkinensa kyse, Magnussen sanoi Autoweekin mukaan.

Magnussenilla on ollut tähän, voittamiseen, mahdollisuus Chip Ganassilla. Voitoista taisteleminen on ollut hänelle nautinnollisempaa kuin mikään, mitä hän on tehnyt muutamina viime vuosina.

Vaikka Magnussen alleviivaakin tuntevansa olonsa F1-urastaan siunatuksi ja etuoikeutetuksi, hän on kaivannut kisoihin lähtemistä voitto mielessä.

– Tunne kisoihin mentäessä on tänä vuonna muistuttanut minua vähän siitä, mitä oli ennen formula ykkösiä.

Ehtona Mercedes / Red Bull

F1-paluun mahdollisuus kuulostaa Magnussenin asettamilla ehdoilla lähes mahdottomalta. Hänen olisi päästävä toiseen sarjan kärkitalleista.

– Jos se tapahtuisi Mercedeksellä tai Red Bullilla, en sanoisi ei. En usko, että moni kuski sanoisi, mutta niin ei tule tapahtumaan.

– Kuten sanoin, olen todella iloinen mahdollisuudesta, joka minulla oli formula ykkösissä. Monet eivät saa niin monta vuotta F1:ssä.

Magnussenilla oli formula ykkösissä kohukuskin maine. Hänet muistetaan ajoittaisista kyseenalaisista ja arvaamattomista liikkeistään radalla, joskin parhaimmillaan tanskalainen oli myös suhteellisen nopea.