Kimi Räikkösen ex-tallikaverilla tylyä sanottavaa F1:stä – ylistää nykyistä sarjaansa maasta taivaaseen: "Minusta on parempi olla täällä"

Monivuotisen uran F1-sarjassa ajanut Romain Grosjean nauttii olostaan Pohjois-Amerikan Indycar-sarjassa.

Grosjean aloitti F1-uransa Renaultilla kesken vuoden 2009, kun hän sai Neslon Piquet´n paikan tallissa. Parin seuraavaa vuotta kului alemmissa lukissa, kunnes ranskalainen palasi kuninkuusluokkaan ja Lotukselle Kimi Räikkösen tallikaveriksi. Kolmen Lotus-kauden jälkeen Grosjean siirtyi Haas-talliin, jossa jäi ilman tallipaikkaa viime kauden päätteeksi.

Urallaan kymmenen F1-palkintopallisijaa saavuttanut ranskalainen siirtyi Pohjois-Amerikan Indycar-sarjaan, eikä ole katunut. Viikonloppuna Laguna Secassa Grosjean saavutti uransa ensimmäisen palkintopallisijoituksen oltuaan kolmas.

Grosjean ylistää vuolaasti uutta ajopaikkaansa.

– Minulla oli upea (F1-)ura. Myönnän, viimeiset vuodet olivat hieman hankalia ja turhauttavia. Tiesin osaavani ajaa, mutta en pystynyt näyttämään sitä, Grosjean sanoi Speedcafe.comin mukaan. 

– Kun pystyn kamppailemaan kärjessä, kisainsinööri sanoo, että olen nopein auto radalla, olen kärjessä, kamppailen palkintopallisijoituksista, tuntuu kuin olisin uudelleensyntynyt.

Dale Coyne Racingin autolla ajava Grosjean on sijoittunut 12 ajamassaan Indycar-kilpailussa neljä kertaa viiden parhaan joukkoon. Saavutuksiin kuuluu myös yksi paalupaikka. 

Ranskalainen tuntuu unohtaneen F1:n riemut ja liputtaa voimakkaasti uuden sarjansa puolesta.

– Ymmärrän, että monet lapset haluavat päästä Formula ykkösiin. Jos vaihtoehtona on olla ruudukon perällä joka viikonloppu, minusta on parempi olla täällä, hän sanoo.


– Täällä autoa voi ajaa vapaasti niin kuin haluaa ajaa. Ei tarvitse miettiä erilaisia asetuksia, renkaiden lämpötiloja ja renkaanvaihtoiukkunoita ja kaikkea muuta. Voi vain istua autoon, lähteä radalle ja ajaa täysillä joka ikisellä kierroksella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja