Voimasuhteissa murrosvaihe – englantilaiset seurat jyräävät Mestarien liigassa

Mestarien liigassa ei viime vuosina ole juuri englantilaisjoukkueita kahdeksan parhaan joukossa nähty. Tänä vuonna tilanne on muuttunut.

Liverpoolin jatkoonpääsy keskiviikkona tarkoitti neljän englantilaisjoukkueen läsnäoloa Mestarien liigan puolivälierissä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2009.

Tuolloin nytkin jatkossa olevien Manchester Unitedin ja Liverpoolin seurana olivat Arsenal ja Chelsea. Manchester City ja Tottenham ovat kuitenkin nousseet viime vuosina viime vuosikymmenen lontoolaisjättien ohi.

C Moren jalkapallostudiossa pohdittiin englantilaisjoukkueiden panosta Euroopassa.

– Valioliiga on sarjana ehkä Euroopan kovin ja tasaisin. Joukkueilla on merkittävästi suuremmat budjetit hankkia haluamiaan pelaajia. Kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Näidenkin joukkueiden päävalmentajina ovat espanjalainen, argentiinalainen, norjalainen ja saksalainen, Mika Väyrynen kuvaili Valioliigan monipuolisuutta.

– Ulkomaalaisia valmentajia ja pelaajia on briteissä ollut aina paljon, mutta nyt sen taso on mennyt hirveästi eteenpäin, Mikael Forssell lisäsi.

– Englantilaisjoukkueilla on aina ollut isoja pelaajia, mutta kollektiivinen taktinen osaaminen ei aina ole ollut huipputasoa, Forssell päätti.

Kaikki Eurooppa-liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat