Jalkapallon Super cupin finaalissa on ylivertainen ennakkosuosikki, joka ei aio peluuttaa ykkösmiehistöään: "Jalat eivät vielä ole mukana"

Jalkapallon eurocupkausi saa lähtösysäyksen illalla Belfastissa, jossa kohtaavat Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan viime kauden voittajat Chelsea ja Villarreal. Super cup -ottelua voi katsoa suorana CMoresta ja Subilta kello 22 alkaen.

Villarrealille lähtökohdat ovat samat kuin Eurooppa-liigan ratkaisuotteluissa viime keväänä. Espanjalaiset olivat altavastaajia välierässä Arsenalia sekä finaalissa Manchester Unitedia vastaan, mutta voittivat molemmat. Valmentaja Unai Emery voitti aikoinaan Sevillan luotsina Eurooppa-liigan kolmesti, nyt oli neljännen pystin vuoro Villarrealissa.

– Eurooppa-liigan pysti pitää nimetä Unai Emery -palkinnoksi, Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel kuittaili.

Tuchel kertoi kunnioittavansa Emeryä ja Villarrealia suuresti, ja totesi, että espanjalaisseuralla ei ole keskiviikkona hävittävää, vain voitettavaa.

– Mutta me teemme myös kaikkemme pokaalin voittamiseksi, Tuchel jatkoi.

Emery hävisi Super cupin Sevillan peräsimessä vuosina 2014 ja 2015. Nyt hän haluaa voittaa, mutta vastassa on hänen sanojensa mukaan ”Euroopan paras seura”. Chelsea kukisti, hieman yllättäenkin, Mestarien liigan finaalissa Manchester Cityn.

Pienellä tuntumalla ei pääse mukaan

Mestarien liigassa juhlinutta ykkösmiehistöä ei Belfastissa nähdä ainakaan koko ottelun ajan. Ainakin EM-finaalissa pelanneet englantilais- ja italialaispelaajat eivät juuri ole ehtineet saada pelituntumaa, sillä he palasivat lomiltaan muita myöhemmin. Chelsean osalta kyseessä ovat etenkin Italian Jorginho sekä englantilaisista Mason Mount ja Reece James.

– He voisivat aloittaa, mutta 90 minuuttia eurocupin loppuottelua ei onnistu kahdeksan päivän harjoittelun jälkeen. Jalat eivät vain vielä ole mukana. Meidän on tehtävä sekoitus, jossa on pääosin mukana pelaajia, jotka ovat harjoitelleet alusta asti mukanamme, Tuchel jatkoi.

Chelsea on pelannut tappiottoman ja Villarreal puolestaan voitottoman harjoitusottelukauden. Silti yhdessä ottelussa asetelmat ovat tasaisemmat kuin mitä kokoonpanojen perusteella voisi sanoa.

11.8. klo 21.00 C Moren jalkapallostudio (Sub klo 21.30)
11.8. klo 22.00 Chelsea – Villarreal (selostus Tuomas Virkkunen)

Lue myös:

    Uusimmat