Mainos

Voimakas syysmyrsky riepottaa Suomea huomenna, etelä paistattelee auringossa – Pekka Pouta: ”Ihan outo sää”

Vuodenaikaan nähden harvinaisen voimakas matalapaine liikkuu huomenna Perämeren, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun yli itään. Tuulituhoihin kannattaa varautua Etelä- ja Keski-Suomessa.

MTV:n meteorologi Pekka Pouta kertoo, että tuulituhot ovat mahdollisia huomenna kaikkialla Lapin eteläpuolella. Matalapaine aiheuttaa myrskypuuskia etenkin maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa.

– Pohjoinen saa sadetta ja etelä paistattelee auringossa, mutta tuuli on kaikkialla aika hirmuinen. Pahimmat tuulet ovat iltapäivän aikana maan keskiosissa. Eniten pelkään iltaa Kokkola–Jyväskylä-linjalla. Sieltä tulee kaikista voimakkain tuulijakso, Pouta selvittää.

Suomenlahdella voi olla myrskypuuskia huomenna iltapäivällä.

–Tuuli nostaa lännen puolelta aaltoa, eli ainakaan pienemmät laivat eivät tule liikkumaan Tallinnan väliä. Ruotsin laivaa pienempiä pikkupurtiloita kehotan miettimään, onko merelle pakko mennä.

Metsätuhot ovat huomenna mahdollisia Keski-Suomessa.

–Laajoihin metsätuhoihin ovat mahdollisuudet nimenomaan keskisessä Suomessa. Käytännössä tuhot ovat mahdollisia kaikkialla Lapin eteläpuolella jossain vaiheessa päivää, mutta yleisesti ottaen iltapäivällä. Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu saavat pahimmat tuulet illan aikana.

Puuskia tulee myös Etelärannikolla.

– Puuskat riittävät puun kaatamiseen etelässäkin. Etelä-Suomessa neuvoisin ihmisiä, joiden sähköt katkeavat herkästi, varautumaan siihen, että niin käy huomennakin.

Muuten sää on huomenna kaksijakoinen.

– Lapin sademäärät ovat hurjia. Vettä voi tulla lähemmäs 40 milliä. Etelässä on tuulesta huolimatta aika hieno päivä. Sää on aurinkoinen ja lämpötila parinkymmen asteen seutuvilla.

– Se on ihan ihmeellistä, ei yleensä tuommoisella tuulella tähän aikaan vuodesta ole kahtakymmentä astetta lämpöä. Ihan outo sää, Pouta tiivistää.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.