Voimakas maanjäristys vavisutti Kreikkaa

Järistyksestä ei tiettävästi ole koitunut aineellisia tuhoja tai henkilövahinkoja, koska se tapahtui noin 80 kilometrin syvyydessä.

Voimakas maanjäristys on vavisuttanut aamulla Kreikkaa. 6,5 Richterin asteikolla ollut järistys ravisutti rakennuksia etenkin maan eteläosassa ja sai ihmiset ryntäämään paniikissa kaduille. Poliisin mukaan järistyksen ei kuitenkaan tiedetä aiheuttaneen uhreja tai merkittäviä aineellisia tuhoja.

Järistyksen keskus oli Peloponnesoksen niemimaalla Etelä-Kreikassa lähellä Leonidion kaupunkia. Järistys tapahtui noin 80 kilometrin syvyydessä, ja tämän takia se ei asiantuntijoiden mukaan aiheuttanut uhreja.

Vuonna 1999 noin 140 ihmistä sai surmansa Kreikassa maanjäristyksessä, jonka voimakkuus oli 5,9 Richterin asteikolla. Tämä järistys oli kuitenkin lähempänä maan pintaa.

Tämän päiväinen järistys tuntui voimakkaana myös pääkaupungissa Ateenassa, missä se pudotti nukkuvia ihmisiä sängyistä.

Leonidion apulaiskaupunginjohtaja Ilias Manos kertoi järistyksen synnyttäneen paniikkia.

- Tavaroita putoili lattialle kodeissa, mutta vakavaa vahinkoa ei tapahtunut. Ihmiset ryntäsivät kaduille, mutta nyt tilanne on jo normaali.

Manos kertoi Kreikan televisiolle kaupungin johdon olleen yhteydessä lähikyliin, mutta mitään suuria ongelmia ei ole niissäkään tiedossa.

Järistykset ovat tavallisia Kreikassa, mutta useimmat niistä eivät aiheuta vakavia vahinkoja.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat