Mainos

Voimakas maanjäristys Itä-Afrikassa

Voimakkaan maanjäristyksen keskus oli Tanganjika-järven alueella. Järistyksessä sai surmansa yksi ihminen.

Voimakas maanjäristys on ravistellut Itä- ja Keski-Afrikkaa tänään. YK-virkailija kertoo, että järistyksessä kuoli yksi ihminen ja monet loukkaantuivat Kongon demokraattisessa tasavallassa.

Järistys tuntui myös Keniassa, Burundissa, Ruandassa, Ugandassa ja Tansaniassa. Yhdysvaltain geologisen tutkimuskeskuksen mukaan järistys oli voimakkuudeltaan 6,8 Richterin asteikolla. Ranskan seisminen havaintoasema mittasi järistyksen voimakkuudeksi jopa 7,5 richteriä.

Surmansa sai Kongon demokraattisessa tasavallassa lapsi, kun hänen kotitalonsa romahti. Järistyksen kerrottiin myös vahingoittaneen rakennuksia Kalemien kaupungissa.

Järistyksen keskus oli Tansaniassa Tanganjikajärven itäpuolella.

Kenian pääkaupungissa Nairobissa evakuoitiin suuria toimistorakennuksia sen jälkeen, kun järistys oli vavisuttanut niitä voimakkaasti. Nairobi sijaitsee noin 900 kilometrin päässä järistyksen keskuksesta.

- Istuin pöytäni ääressä, ja minua alkoi huimata. Tärinä kesti noin 15 sekuntia, minkä jälkeen päätimme lähteä ulos rakennuksesta, kertoi 13-kerroksisessa toimistotalossa tapahtumahetkellä työskennellyt uutistoimisto AFP:n toimittaja.

Paikallisen televisiokanavan mukaan joissain Nairobin keskustan rakennuksissa havaittiin murtumia pian järistyksen jälkeen.

(STT-AFP-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja