Voiko raskauden aikana käyttää masennuslääkkeitä? Asiantuntija vastaa

Voiko masennuslääkkeitä syödä raskauden aikana? 0:40
Videolla psykiatrian erikoislääkärin kertoo, voiko masennuslääkkeitä käyttää raskauden aikana.

Masennuslääkkeiden käyttö huolettaa monia perheenlisäystä suunnittelevia. Psykiatrian erikoislääkäri ja Suomen Perinataalimielenterveys ry:n hallituksen jäsen Tove Hertzberg vastaa, voiko masennuslääkkeitä käyttää läpi raskauden.

Psykiatrian erikoislääkäri Tove Hertzbergin mukaan raskaus ei ole este masennuslääkkeiden käytölle, mutta lääkkeiden tarpeellisuus on arvioitava huolellisesti.

– Aiheesta on viime vuosina kertynyt runsaasti lisää uutta tutkimustietoa. Edelleen suositus on, että jos äidin vointi vaatii masennuslääkettä, sitä on hyvä käyttää.

Miten mielenterveyskriisi ratkaistaan?

Uudessa Masennusmyytit-sarjassa rikotaan masennukseen ja mielenterveyteen liittyviä uskomuksia ja olettamuksia. Ensimmäisessä jaksossa kansanedustaja Ville Merinen eli terapeutti-Ville pureutuu terveystoimittaja Nelli Hyttisen kanssa masennuksen ratkaisuihin. 

Toisessa jaksossa Pia Rautiainen kertoo, miten vauva-arjesta selviää masentuneena. Jaksossa myös psykiatrian erikoislääkäri Tove Hertzberg kertoo, vaikuttaako masennuslääkkeiden syönti sikiöön. Katso ensimmäiset jaksot  MTV Katsomosta.

 

Periytyykö masennus? 15:24
Toisessa Masennusmyytit-jaksossa syvennytään masennukseen raskausaikana ja kuullaan synnytyksen jälkeiseseen masennukseen sairastuneen Pian tarina.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat