Voiko pillillä juominen aiheuttaa ryppyjä?

Viisi väittämää esteettisistä hoidoista: Ovatko ulkonäöstään huolta pitävät miehet miehekkäitä? 1:44
KATSO MYÖS: Mikael Renwall vastaa viiteen yleiseen väittämään esteettisistä hoidoista.

Plastiikkakirurgi kertoo, miksi pillillä juominen voi aiheuttaa juovia kasvoihin ja mitkä muut tavat voivat aiheuttaa saman.

Kun mutristat huuliasi juodaksesi pillillä, poseeratessasi kuvassa tai pussatessa, huulien ympärille ilmestyy pieniä juovia.

Lapsena opetettiin, että naamaa ei kannata väännellä, sillä kasvot saattavat jäädä sellaiseksi. Koskeeko sama huulien mutristamisen aiheuttamia juonteita?

– [Huulten] mutristamisen ja pillillä juomisen vaikutus pitkällä aikavälillä on juonteiden kehittyminen [huulien] alueelle, plastiikkakirurgi Lara L. Devgan kommentoi New York Postille.

Healthlinen mukaan huulijuonteet ovat pystysuoria ja ulottuvat usein huulten toisesta päästä toiseen ja huulen yläpuolella nenän alle saakka.

Devgan selittää, että juonteet ilmestyvät, koska iho on kuin paperipalanen.

– Jos jatkuvasti taitat sen uudelleen ja uudelleen samalla tavalla, saat aikaiseksi kaiverrettuja linjoja ja on koko ajan hankalampaa saada linjoja enää pois.

Devganin mukaan toistuvasti pillillä juovan ihmisen huulijuonteet muodostuvat syvemmiksi ja syvemmiksi ajan kanssa.

Pusuhuulet suppuun

Huulijuonteet saattavat olla Devganin mukaan seurausta tupakoinnista, pillillä juomisesta tai pelkästään tavasta mutristaa huulia.

Toisin sanoen esimerkiksi tapa poseerata valokuvissa pusuhuulten kera tai jo pelkästään huulten mutristaminen meikkaamisen aikana saattavat olla syypäitä.

Devganin mukaan myös perinnöllisillä tekijöillä on sormensa pelissä.

– Omena ei putoa kauas puusta, kun puhutaan kasvojen vanhenemisesta. Jos suvussasi esiintyy enemmän uurteita ja syvempiä juovia kasvoissa, olet todennäköisesti samassa kategoriassa, Devgan sanoo.

Lapsen kimmoisa iho antaa anteeksi pillillä juomisen, mutta mitä enemmän ikää karttuu, sitä suurempi vaikutus mutristamisella on.

Katso myös: Moni suomalainen suuntaa kauneusoperaatioihin ulkomaille, mutta millaisia riskejä siihen sisältyy?

Kikherne haavaan? Näin ulkomailla tehdyt leikkaukset näkyvät lääkärin vastaanotolla 2:01
Kikherne haavaan? Näin ulkomailla tehdyt leikkaukset näkyvät lääkärin vastaanotolla.

Lue myös:

    Uusimmat