Voiko kukaan pysäyttää Golden State Warriorsia?

Lauri Markkasen Chicago Bulls ei taistele alkavalla kaudella NBA-koripalloliigan mestaruudesta. Golden State Warriors ottaa toisen peräkkäisen mestaruutensa.

Siinä pari NBA-eksperttien varmaksi julistamaa asiaa ennen keskiviikon vastaisena yönä alkavaa liigan historian 72. kautta. Ja ainakin ensin mainittu ”fakta” todettaneen todeksi jo ennen huhtikuussa alkavia pudotuspelejä.

–  Bulls aloittaa jälleenrakennuksen. Se yrittää hankkia useita kärkipään draftivarauksia tulevaisuutta silmällä pitäen, Chicago Tribune -lehden Bullsiin erikoistunut toimittaja K.C. Johnson toteaa ykskantaan.

–  No, liigan Itäinen konferenssi ei ole kovin hyvä, joten on vaikea ennakoida Bullsin voittosaldoa tällä kaudella. Mutta se missä kehittymisen näkee on se, kuinka kovaa joukkue yrittää ja kuinka epäitsekkäästi se pelaa. Tämä kausi on voittamisen kulttuurin uudelleen luomista, Johnson jatkaa 1990-luvun kuusinkertaisen NBA-mestariseuran näkymistä.

Voittamisen kulttuuria piisaa Warriorsilla, joka on voittanut kolmen viime kauden aikana 82,5 prosenttia peleistään ja ottanut sinä aikana kaksi mestaruutta. Stephen Curryn, Kevin Durantin, Klay Thompsonin ja Draymond Greenin johtama ”superjoukkue” on jälleen ehdottomasti suurin suosikki.

Warriorsin esimerkkiä kuitenkin seurataan. Pelaajaruletti on heitellyt useita nimimiehiä uusiin osoitteisiin, ja tuoreista ”superjoukkueista” Warriorsin haastajaksi tarjolla ovat muun muassa Boston (Kyrie Irving, Gordon Hayward, Al Horford), Oklahoma City (Russell Westbrook, Paul George, Carmelo Anthony) ja Houston (James Harden, Chris Paul).

Ja entäpä Cleveland, kolmen viime kauden finalisti ja Warriorsin kesällä 2016 loppuottelusarjassa sokeerannut joukkue? Kilpavarustelussa on ollut mukana sekin, kun LeBron Jamesin ja Kevin Loven seuraksi liittyi Isaiah Thomas. Ehkä Warriors saa sittenkin tehdä töitä mestaruuden eteen.

Lue myös:

    Uusimmat