Lauri Markkanen sai tietää erityisasemastaan NBA:n tulikuumilla siirtomarkkinoilla: "Hyvä kuulla"

29:10
Lauri Markkanen valittiin NBA-tähdistöotteluun – Hanno Möttölä kertoo huimasta kehityksestä: "Lauri on pelannut sen pyramidin läpi"

Utah Jazzin kirkkain tähti Lauri Markkanen on erityisessä asemassa NBA:n pelaajamarkkinoilla ennen torstain siirtotakarajan umpeutumista. Jazzin johto on valmis käymään kauppaa minkä tahansa seuran kanssa.

Utah Jazzin tilanne nyt kiihtyvillä NBA:n siirtomarkkinoilla on herkullinen. Seura on varmistanut jo valtavan määrän varausvuoroja tuleville vuosille, kun se kauppasi viime kauden ykköstähtensä Rudy Gobert’n ja Donovan Mitchellin muihin seuroihin kaupoissa, joissa liikkui tähtien ja varausvuorojen lisäksi Lauri Markkasen ja tulokassentteri Walker Kesslerin kaltaisia pelaajia toiseen suuntaan.

Ensi kesän NBA-varaustilaisuudessa Utahilla on näillä näkymin kolme eri varausvuoroa.

Tähdistä tyhjennetty ja jälleenrakennuksen aloittanut Utah on pelannut Markkasen johdolla läpi kauden yli odotusten ja keikkuu tällä hetkellä pudotuspeliviivan tuntumassa. Torstain siirtotakarajan umpeuduttua luultavasti kirkastuu, mihin suuntaan joukkue menee loppukaudella.

Pudotuspelit tietysti kiinnostavat seuraa, mutta pidemmän tähtäimen tavoitteena on kamppailla NBA:n mestaruudesta, mitä ensi kesän korkea varausvuoro saattaisi palvella paremmin. Sellaisen saamiseen vaaditaan mahdollisimman heikkoa sijoitusta tämän kauden runkosarjassa.

Utah Jazzin koripallopomo Danny Ainge myöntää suoraan seuran suunnitelmat.

– Fanit rakastavat joukkuettamme ja ovat hypänneet täysillä sen taakse, ja me nautimme siitä puolesta. Emme yritä rikkoa sitä tai välttämättä voittaa myöskään mestaruutta tällä kaudella. Yritämme tehdä asioita, jotka auttavat meitä pitkällä aikavälillä. Emme etsi mitään lyhyen aikavälin parannuksia, jotta voisimme nousta kymmenenneltä sijalta seitsemänneksi, jos se ei auta meitä pitkässä juoksussa, Ainge kertoo ESPN:lle.

Aingen viestin voi kertoa lyhyemminkin: lähes kaikki Utah Jazzin pelaajat ovat tällä hetkellä kaupan, kun joukkueen rakennus on vielä kesken. Mediatietojen mukaan Jazz on ollut yhteydessä käytännössä kaikkien seurojen kanssa ennen torstain siirtotakarajan kynnystä.

ESPN:n ja aiemmin Marc Steinin uutisoimien tietojen mukaan Utah on ilmoittanut muille NBA-seuroille, että kolme pelaajaa nykyisestä joukkueesta ovat siirtosuunnitelmien ulkopuolella. Jazz ei aio kuunnella ehdotuksia Lauri Markkasen, Walker Kesslerin tai Ochai Agbajin kauppaamisesta.

NBA:n tähdistöotteluun vastikään valittu 25-vuotias Markkanen on pelaaja, jonka ympärille Jazz aikoo rakentaa tulevaisuuttaan. 21-vuotias Kessler on puolestaan paljastunut heti kovan luokan korinaluspelaajaksi ensimmäisellä kaudellaan. 22-vuotias Agbaji on väläytellyt tulokaskaudellaan korintekotaitoaan ja puolustusosaamistaan.

– En ole koskaan ollut koskematon kaveri, jota ei voi kaupata, mutta minut on kyllä kaupattu aiemmin, viime kesänä yllättäen Clevelandista Utahiin myyty Markkanen sanoo ESPN:lle.

– On hyvä kuulla tuo. Se antaa itseluottamusta, kun ihmiset tässä rakennuksessa uskovat minuun.

Yleinen käsitys on, että NBA-seurat ovat erityisen kiinnostuneita veteraanitakamies Mike Conleysta, laituri Jarred Vanderbiltista, takamies Jordan Clarksonista ja sentteri Kelly Olynykista.

– Saamme paljon soittoja. Minun ei tarvitse itse tehdä niitä. Muut soittavat ja käyvät läpi pelaajalistaamme, Jazzin GM Justin Zanik kertoo.

Huhut kiertävät tällä hetkellä niin vinhasti Salt Lake Cityssä, että ne ovat alkaneet vaikuttaa jo joukkueen otteisiin. Viime ottelussa Dallas Mavericksia vastaan Jazz näytti herpaantuneelta ryhmältä.

– Tämä oli ensimmäinen ottelu tällä kaudella, jossa ulkopuolinen meteli vaikutti meihin, Clarkson myönsi tappion jälkeen.

NBA:n siirtotakaraja umpeutuu Suomen aikaa torstai-iltana kello 22. Sitä ennen moni pelaaja Lauri Markkasen ympärillä Jazzin pukuhuoneessa saattaa vaihtua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja