Lauri Markkanen ylivoimainen suosikki arvostetun NBA-palkinnon saajaksi – "Mielestäni hän on varma valinta"

Lauri Markkanen on murtautunut Utah Jazzin ykköstähtenä NBA:n kirkkaimpaan eliittiin ja on suuri suosikki voittamaan arvostetun NBA-palkinnon huiman kehitysloikkansa ansiosta. Asiasta kertovat NBA:n viralliset verkkosivut.

NBA:n verkkosivuilla julkaistun mediakyselyn mukaan Lauri Markkanen on ylivoimainen suosikki voittamaan NBA:n kehittyneimmän pelaajan palkinnon saajaksi.

Kehittyneimmän pelaajan palkinto (Most Improved Player) annetaan usein pelaajalle, joka on osoittanut merkittävintä kehitystä pelaamisessaan runkosarjan aikana. Viime vuosina palkinnon on pokannut NBA:n kirkkaimpien tähtien joukkoon noussut pelaaja.

Viime kaudella NBA:n kehittyneimmän pelaajan palkinnon sai Memphis Grizzliesin tähtitakamies Ja Morant, ja häntä aiemmin kunnian saaneita ovat muun muassa Giannis Antetokounmpo, Jimmy Butler, Pascal Siakam ja Paul George.

NBA:n tekemän mediakyselyn perusteella seuraavaksi olisi Markkasen vuoro.

– Mielestäni hän on varma valinta, vaikka myös Shai Gilgeous-Alexander taistelee palkinnosta myös. Hän sai 33 prosenttia äänistä, kun taas Markkanen sai 53 prosenttia äänistä, mediakyselyn tuloksia arvioinut NBA.comin toimittaja Mark Medina selvitti.

Suurimmat suosikit NBA:n kehittyneimmäksi pelaajaksi

1. Lauri Markkanen, Utah – 53%
2. Shai Gilgeous-Alexander, Oklahoma City – 33%
3. Tyrese Haliburton, Indiana – 7%
3. Anfernee Simons, Portland – 7%

Lähde: NBA.comin mediakysely

– Se on täysin linjassa sen kanssa, mitä odotinkin. Tässä on kaksi vaikuttavaa tekijää. Utah oli joukkue, jolta ei odotettu kilpailukykyä tällä kaudella kaikkien seuran kesällä tekemien pelaajakauppojen jälkeen.

– Lauri Markkanen on kuitenkin valtava syy siihen, että he ovat pysyneet pinnalla. Hän merkkauttaa uransa kovimpia tilastoja illasta toiseen, Medina ihastelee.

Markkasen kehitysloikka on ollut silminnähtävä, ja tilastot puoltavat nähtyä. Markkanen on tällä kaudella pussittanut 24,5 pistettä ja kerännyt 8,5 levypalloa ottelua kohden. Useissa edistyneissä tilastoissa suomalaistähti säihkyy koko liigan 20 parhaan pelaajan joukossa, ja heittoprosenteissa laituri on koko sarjan kirkkainta eliittiä (ns. todellinen heittoprosentti 66,9 on koko NBA:n seitsemänneksi paras).

Viime kaudella Markkanen pussitti 14,8 pistettä ja keräsi 5,7 levypalloa ottelua kohden huomattavasti pienemmässä roolissa Cleveland Cavaliersissa.

Mediakyselyn tulos on merkittävä Markkasen palkintomahdollisuuksien kannalta, sillä valinnan tekevät todellisuudessakin median edustajat. Tähän kyselyyn NBA haastatteli jokaiselta liigapaikkakunnalta yhtä (Los Angelesista ja New Yorkista kahta) toimittajaa.

Doncic vahvoilla MVP:ksi, Boston mestariksi

NBA.comin kyselyn perusteella suosikki arvokkaimman pelaajan eli MVP-palkinnon saajaksi on Dallas Mavericksin slovenialaistakamies Luka Doncic (43 prosenttia äänistä) ennen Denverin serbisentteriä Nikola Jokicia (40 prosenttia) ja Milwaukeen kreikkalaislaituria Giannis Antetokounmpoa (7 prosenttia).

Vuoden tulokkaan palkinto menisi alkukauden perusteella puolestaan Orlando Magicin amerikkalaisitalialaiselle laiturille Paolo Bancherolle.

Parhaan puolustavan pelaajan palkinnosta kilvoittelevat mediakyselyn mukaan Milwaukeen Brook Lopez ja Memphisin Jaren Jackson junior.

NBA:n tämän kauden finalisteiksi veikataan Boston Celticsiä idästä ja joko Los Angeles Clippersiä tai Denver Nuggetsia lännestä. Koko NBA:n suurin voittajasuosikki tällä hetkellä on Boston (57 prosenttia).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja