Voiko hiukset värjätä hajuvedellä? Asiantuntija varoittaa someniksistä: "Aiheuttaa vääjäämätöntä tuhoa"

Näin kauneussuodattimet toimivat Instagramissa – Katso video! 3:00
Somessa ei kannata luottaa silmiinsä. Katso videolta, miten Instagramin kauneussuodattimet toimivat!

Hittivideolla nainen värjää hiuksensa suoristusraudalla, johon on suihkautettu hajuvettä. Hiusasiantuntija varoittaa kokeilemasta kikkaa, joka on paitsi tehoton myös huonoksi hiuksille ja vaaraksi paloturvallisuudelle.

TikTok-vaikuttaja Agbe vaikuttaa keksineen nerokkaan tavan värjätä hiukset kotona. Yli 1,2 miljoonaa katselukertaa keränneellä videolla nainen suihkauttaa hajuvettä suoristusrautaan. Kun hän sitten käy laitteella läpi hiuksiaan, suortuvien väri muuttuu sinisestä kirkkaan pinkiksi.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tarkkasilmäiset ovat kuitenkin havainneet kikan olevan vain silmänlumetta, kertoo New York Post.

Videon keskellä oleva leikkauskohta saa epäilemään, käyttääkö Agbe hiuksiinsa oikeasti hajuvedellä käsiteltyä rautaa. Epäilyksiä ei hälvennä se, että suoristusraudan töpseli on irti seinästä. Leikkauskohdan jälkeen laitteeseen on kytketty virta ja raudassa näkyy pinkkiä jauhetta.

Kaikesta huolimatta moni on päättänyt kokeilla itsekin kyseenalaista kikkaa. Yksi heistä on Nina Deethai. Naisen 7,9 miljoonaa keränneellä TikTok-videolla niksin värjäävä vaikutus osoittautuu huomattavasti vähäisemmäksi kuin alkuperäisellä videolla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vaarana hiustenlähtö ja tulipalo

My Imperfect Life -kauneussivuston haastattelema hiusasiantuntija Nicole Petty suosittelee ihmisiä lopettamaan hiusten värjäysyritykset hajuvedellä.

– Sen lisäksi, että tämä ei ole toimiva tapa hiusten värin huomattavaan muuttamiseen, kikka aiheuttaa vääjäämätöntä tuhoa ja voi johtaa hiustenlähtöön, jos tukka on jo valmiiksi huonossa kunnossa, Petty sanoo.

Lisäksi niksi on turvallisuusriski, sillä alkoholia sisältävän hajuveden yhdistäminen tulikuumaan rautaan voi aiheuttaa tulipalon.

Kyseessä ei ole ensimmäinen eikä todennäköisesti viimeinen somekikka, jota ei kannata kokeilla. Kerroimme aiemmin esimerkiksi naisesta, joka pilasi lattiansa luotettuaan TikTokissa trendanneeseen siivousniksiin.

Katso videolta ammattilaisen vinkit hiusten kotivärjäykseen.

Näin värjäät hiukset kotona onnistuneesti – ammattilaisen vinkit 5:06

Lue myös:

    Uusimmat