Mainos

VM: Työttömyys laskee 13 prosenttiin

Valtiovarainministeriön kansantalousosasto ennustaa työttömyysasteen laskevan taloudellisen kasvun myötä ensi vuonna 13,0 prosenttiin. Työttömien määrä alenee tänään julkistetun suhdannekatsauksen mukaan ensi vuonna keskimäärin 333 000 henkilöön.

Suhdannenäkymät ovat katsauksen mukaan pysyneet alkuvuonna vakaina, ja tuotannon kasvu jatkuu vakaana koko vuoden. Kansantalousosasto arvioi bruttokansantuotteen kasvuksi tänä vuonna 4,5 ja ensi vuonna 3,6 prosenttia, kun kokonaistuotanto viime vuonna kasvoi 3,3 prosenttia.

Talouskehitys on suhdannekatsauksen mukaan keskeisiltä osiltaan tasapainoista. Kysyntä kasvaa kaikilla talouden alueilla, työllisyys lisääntyy selvästi, eikä taloudessa ole merkittäviä inflaatiopaineita. Työttömyysaste laskee tänä vuonna keskimäärin 14,4 prosenttiin. Viime vuonna työttömyysaste oli keskimäärin 15,7 prosenttia.

Työllisten määrä kasvaa suhdannekatsauksen mukaan tänä vuonna runsaalla 40 000 hengellä viime vuodesta. Työvoiman kysyntä lisääntyy nopeasti etenkin yrityksiä palvelevassa toiminnassa ja kaupassa, mutta myös talonrakennustoiminta työllistää tuntuvasti enemmän kuin viime vuonna.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.