Vladimir Putinin salarakkaaksi väitetty olympiavoittaja asteli julkisuuteen – tätä ei suostunut kommentoimaan

2:14
Katso videolta: Presidentti Zelenskyi kävi tapaamassa sotilaita rintamalla Itä-Ukrainassa – alueella käyty raskaita taisteluita viikkokausia.

Vladimir Putinin rakastajattareksi väitetty Ateenan (2004) olympiakisojen voimistelun kultamitalisti Alina Kabajeva asteli julkisuuteen viime lauantaina. Pakotelistallekin nimetty Kabajeva on pitänyt matalaa profiilia Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Aiheesta kertovat Metro News, Sport Express ja Sochi24.

Kabajevan ja Putinin suhteesta on liikkunut huhuja jo 18 vuoden ajan. Amerikkalaisviranomaiset uskovat, että Kabajevalla ja Putinilla olisi kolme yhteistä lasta. Kabajeva asetettiin Venäjän hyökkäyksen jälkeen EU:n pakotelistalle viime toukokuussa. 39-vuotias Kabajeva piti puheen uuden Sotshissa sijaitsevan harjoituskeskuksen avajaisten yhteydessä. 

Kabajeva kilpaili pitkään rytmisessä voimistelussa ja voitti olympiakullan sekä -pronssin lisäksi yhdeksän kultaa, kolme hopeaa sekä kaksi pronssia MM-kisoista. Puheessaan hän kiitti harjoituskeskusta rahoittaneita ja iloitsi, kuinka nyt alueellisille joukkueille on oma keskuksensa.

Venäläinen vältteli kommentoimasta Putinin sodankäyntiä, vaikka tämä oli vain yksi harvoista tapauksista, jolloin hänet on nähty julkisuudessa 24. helmikuuta käynnistyneen Venäjän hyökkäyksen jälkeen. Kabajeva oli kieltäynyt kommentoimasta Putinin terveyttä. Hän on aiemmin ilmaissut suurta pettymystä Venäjän sulkemiseen kansainvälisestä urheilusta.

– Mielestäni kansainvälisen urheilun historiassa ei ole ollut mitään yhtä häpeällistä. Monien kansainvälisten urheiluliittojen johdot ovat olleet mukana monissa epäurheilullisissa asioissa pitkän aikaa ja eri tekosyiden varjolla, Kabajeva totesi maaliskuussa antamassaan lausunnossa.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja