Vladimir Putinin rakastajattarelta kova väite venäläisurheilusta

Vladimir Putinin rakastajattareksi väitetty voimistelun olympiavoittaja Alina Kabajeva avautui TASSille venäläisurheilijoiden sulkemisesta pois kansainvälisistä kilpailuista. Kabajevan mukaan hänen lajinsa (rytminen voimistelu) heikkenee maailmanlaajuisesti, koska venäläiset eivät ole kilpailemassa.

Kansainvälinen voimisteluliitto FIG ilmoitti 26. helmikuuta, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat saisivat kilpailla neutraalin lipun alla. Tämä muuttui 7. maaliskuuta, jolloin FIG kielsi molempien maiden urheilijoilta osallistumisen. Kabajeva on varma, että venäläisurheilijoiden poissaolo tulee heikentämään rytmisen voimistelun tasoa kansainvälisesti.

– Tämän päivän säännöt rajoittavat rytmisen voimistelun mahdollisuuksia ja kehittymistä maailmalla, ja niitä sääntöjä tulee todellakin parantaa. Tämä urheilu syntyi maassamme ja tähän asti Venäjä on asettanut trendit rytmiseen voimisteluun. Venäjän poissaolo tulee heikentämään rytmistä voimistelua maailmalla, ja me tulemme kehittymään, Kabajeva totesi.

– Olen aina sanonut, että urheilu ja politiikka eivät sovi yhteen. Urheilun, kuten kulttuurin tulisi yhdistää ihmisiä, ei erotella heitä, Kabajeva jatkoi.

Kabajeva kertoi myös, että Venäjän kansallisista kilpailuista voi tulla mielenkiintoisimpia kuin kansainvälisistä kisoista, koska venäläisten urheilijoiden taso on niin korkealla. 

– Rytmisen voimistelun kehitystaso on sellainen Venäjällä, että monet lahjakkaat tytöt eivät pääse kansainväliselle tasolle. Ja jos kilpailuja järjestetään maassa laajemmin, tulee siitä siistimpää ja mielenkiintoisampaa kuin kansainvälisistä kisoista. Tämä ei välttämättä päde kaikkeen urheiluun, mutta rytmisen voimistelun kohdalla se on fakta, Kabajeva sanoi.

Onko hän Putinin kolmas tytär?"Vladimirin lapsi"piilotti IG-tilinsä sodan alettua - Marian ja Katerinan olinpaikasta vihjeitä kartassa 3:47
Onko hän Putinin kolmas tytär? "Vladimirin lapsi" piilotti IG-tilinsä sodan alettua – Marian ja Katerinan olinpaikasta vihjeitä kartassa. Katso video!

Lue myös:

    Uusimmat