Vladimir Putiniin yhdistetyltä Alina Kabajevalta hämmentävä esiintyminen juniorien tapahtumassa – hehkutti Z-symbolien edessä Venäjän sotahistoriaa

Vladimir Putinin puolisoksi ja kolmen lapsen äidiksi sanottu olympiavoittaja Alina Kabajeva on lopettanut piileskelyn. Kabajeva kuvattiin lauantaian Moskovassa, missä hän osallistui itsensä mukaan nimettyyn juniorien voimistelunäytökseen.

Kabajevaa ei ole nähty julkisuudessa Venäjän aloitettua 24. helmikuuta hyökkäyssodan Ukrainassa. Hänen sanottiin piileksivän lastensa kanssa Sveitsissä, ja vaikkei ex-voimistelijan oleskelusta maassa saatu varmaa näyttöä, hänen karkottamistaan vaatinut vetoomus keräsi kymmeniätuhansia allekirjoituksia.

Lauantaina vuoden 2004 olympiavoittaja Kabajeva kuvattiin kuitenkin Moskovassa omaa nimeään kantavassa juniorien voimistelunäytöksessä. Näytöksen teemaksi oli valittu irvokkaasti  "voitto Suuressa isänmaallisessa sodassa". Suurella isänmaallisella sodalla viitataan Venäjällä toiseen maailmansotaan, jossa tullutta menestystä juhlitaan Venäjällä 9. toukokuuta voitonpäivän juhlassa.

Samaisena päivänä reilun kahden viikon kuluttua Putinin arvellaan juhlistavan Ukrainassa käymäänsä hyökkäyssotaa.

Urheilu-uransa jälkeen politiikkaan Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolueen riveissä siirtynyt Kabajeva osoitti Moskovassa tukensa Venäjän sotatoimille. Ex-voimistelija antoi haastattelun Ukrainan sodasta tuttujen Z-symboleiden edessä ja kertoi voimistelunäytöksen sotaisasta teemasta.

– Olen ylpeä tästä projektista ja olen iloinen, että niin monet lapset tulivat tänne. Tämä on hieno tilaisuus valmentajille ja asiantuntijoille nähdä lapsitähti ja ohjata heitä menestyksekkäälle urheilu-uralle, Kabajeva sanoi Tassin mukaan.

– Mitä tulee tapahtuman aiheeseen, tämä tarina ei vanhene koskaan, se kulkee mukanamme. Tämä on kaikille perheille suunnattu tapahtuma, kaikilla perheillä on historiansa sodassa, eikä sitä pidä unohtaa, vaan meidän tulee siirtää sitä sukupolvelta toiselle.

Toimittaja Julia Davis julkaisi Kabajevan esiintymisestä videon Twitterissä. Voit katsoa videon alta.

Lue myös:

    Uusimmat