Vladimir Putin vertasi transurheilijoita koronavirukseen – "Jos joku uskoo, että.."

Putin vertasi trans- ja muunsukupuolisia koronapandemiaan – vastusti transsukupuolisia urheilijoita 2:45
Näin Putin kommentoi kysymystä Harry Potterista ja transurheilijoista.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kohautti kommenteillaan torstaisessa lehdistötilaisuudessa, kun hän vertasi transurheilijoita koronavirukseen.

Putin puhui vuosittaisessa maratontilaisuudessa transurheilijoista ja siitä, kuinka naisurheilu olisi uhattuna transurheilijoiden toimesta.

– Se on vääjäämätöntä, että "woke-maailma" on tullut tänne. Se on kuin koronavirus. Uusia variantteja tulee koko ajan. Emme voi välttää sitä. Se on välttämätöntä löytää tehokkaat toimenpiteet. Jos joku uskoo, että mies ja nainen on yksi ja sama, niin se on heistä kiinni, mutta on olemassa maalaisjärki, Putin sanoi venäläislehti RT:n mukaan.

Tokion viime kesän olympialaisissa nähtiin ensimmäinen transurheilija olympiatasolla, kun mukana oli Uutta-Seelantia edustava Laurel Hubbard. Putin ei usko, että naisurheilu selviää, jos transseksuaalien annetaan jatkaa kilpailemista naisurheilussa. Hän etsii perinteistä ja konservatiivista lähestymistapaa.

– Mies julistaa itsensä naiseksi ja kilpailee painonnostossa tai jossain muussa lajissa. Naisurheilu lakkaa silloin olemasta. Täytyy olla olemassa jonkinlaista tervettä järkeä. Kannatan perinteistä lähestymistapaa, jossa mies on mies ja nainen on nainen. Äiti on äiti ja isä on isä, Putin totesi.

Lue myös:

    Uusimmat