Ruotsin hiihtotähdiltä suoraa tekstiä venäläisurheilijoista – "Ei ole heidän rankaisemista"

Ruotsin hiihtotähdet Ebba Andersson ja Jens Burman ovat yhtä mieltä siitä, että venäläisurheilijoita ei tulisi päästää takaisin kansainvälisiin kilpailuihin. Venäjä on ollut suljettuna kansainvälisistä kisoista maan hyökättyä Ukrainaan viime helmikuussa.

Pohjoismaiden olympiakomiteat kertoivat viime perjantaina oman kantansa venäläisurheilijoiden mahdolliseen paluuseen. Järjestöt antoivat yhdessä julkilausuman, jossa tyrmättiin venäläisten tulo takaisin kilpailuihin.

– Maailmantilanteen tulee muuttua, kunnes heidät voi toivottaa tervetulleiksi takaisin. Tämänhetkinen tilanne ei sitä mahdollista. Ukrainan ja Venäjän tilanne ei ole edennyt suotuisaan suuntaan, Andersson sanoi Aftonbladetille.

Andersson nosti esille, että on haasteellista vyöryttää vastuuta yksilöille maan valintojen takia.

– Se on toisaalta hiukan epäreilua laittaa kaikki samaan koriin. Se ei ole niin, että jokaisella yksilöllä olisi tekemistä asian kanssa. Samalla se on tärkeää, nostaa asiaa esille. Niin kauan kun se ei ole oikein tulee pitää jalat maassa, Andersson totesi.

Burman on samoilla linjoilla kollegansa kanssa. Hän ei halua nähdä venäläisiä kisaladulla tulevana talvena jos sota jatkuu.

– Toivon, että he eivät saa kilpailla. Se on ikävää, sillä he ovat suuri valtio ja heidän hiihtäjänsä ovat todella hyviä. Jos saan henkilökohtaisella tasolla valita, niin en ottaisi heidä mukaan, Burman sanoi.

–  Voit nähdä TV-lähetyksiä Venäjältä, että urheilu on sieltä suurta ja merkitsee paljon. Putin (Vladimir) käyttää sitä propagandana, sen voi nähdä. Silloin otat häneltä pois yhden mahdollisuuden. Se ei ole varsinaisesti hiihtäjien rankaisemista, Burman päätti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja