Ruotsalainen olympiavoittaja kuuli Vladimir Putinin sanat: "Vitsi"

Ampumahiihdon olympiavoittaja Sebastian Samuelsson sanoi Venäjän presidentin Vladimir Putinin lausunnon kuulostavan vitsiltä. Putin ilmaisi tuoreeltaan, että hänen mukaansa olympialaisten periaatteita tallotaan.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK antoi Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan jälkeen suosituksen kieltää venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistuminen kansainvälisiin kilpailuihin. Useissa lajeissa suositusta on noudatettu, ja venäläisten sekä valkovenäläisten urheilijoiden osallistuminen Pekingin paralympialaisiinkin evättiin.

– Jopa olympiaperiaatteita tallotaan, Putin kommentoi keskiviikkona Venäjän valtio-omisteisen median RT:n mukaan.

– He eivät viivytelleet hetkeäkään paralympialaisten urheilijoiden kanssa. Tämä on urheilua politiikan ulkopuolella.

Ampumahiihdon ruotsalainen olympiavoittaja Sebastian Samuelsson reagoi Putinin sanoihin Expressenin haastattelussa.

– En ollut kuullut tuota lausuntoa aiemmin, mutta se kuulostaa vähän kuin vitsiltä. En myöskään tiedä, mistä sota tulee olympialaisten arvoihin. Tuo oli vain suurta diibadaabaa, Samuelsson sanoi.

– Sota on kamalaa, voin kuvitella, että venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden mielestä tämä on erittäin hankalaa. Tämä on suunnattoman suuri tilanne monille, mutta vaikein osa on ukrainalaisilla ja he ovat niitä, joiden puolesta meidän on astuttava esiin ja joita meidän on tuettava parhaamme mukaan.

Aftonbladetille Samuelsson kommentoinut asiaa samantapaisesti.

– Hän ajattelee, että venäläisten urheilijoiden pois sulkeminen on olympia-arvoja vastaan. Minä voin puolestaan hyvin ajatella, että sodan aloittaminen on olympia-arvoja vastaan.

– Ei ole kummallista, että Venäjä on suljettu. Se, että Putin kommentoi nyt asiaa, osoittaa myös, että tämä on hiukan kivuliasta heille, ja se on luultavasti koko pointti, Samuelsson ruoti.

Aiemminkin laajoihin yhteiskunnallisiin tai (urheilu)poliittisiin teemoihin kantaa ottanut Samuelsson saavutti Pyeongchangissa 2018 viestin olympiakultaa ja takaa-ajon -hopeaa. Hän on saavuttanut urallaan myös kaksi MM-hopeaa ja kolme MM-pronssia.

Venäjän suurlähetystön pyyntö on hybridivaikuttamista – tarkoitus saada suomalaiset näyttämään vihollisilta 2:03
Venäjän suurlähetystön pyyntö on hybridivaikuttamista – tarkoitus saada suomalaiset näyttämään vihollisilta.

Lue myös:

    Uusimmat