Vladimir Putin uhmasi kansainvälistä pidätysmääräystä vierailemalla tuhotussa Mariupolissa – Venäjä julkaisi propagandavideon

2:27
Katso videolta, kun Putin vierailee Mariupolissa.

Putin vieraili Venäjän joukkojen tuhoamassa kaupungissa. Propagandavideolla matkaoppaana on varapääministeri.

Venäjän presidentti on vieraillut viime aikoina Venäjän sotatoimien tuhoamissa kaupungeissa Ukrainassa. Putin kävi aluksi vierailulla  Krimillä, josta hän jatkoi matkaansa aina Ukrainan Mariupoliin asti.

Kremlin mukaan Putin saapui Mariupoliin helikopterilla. Tapahtuneesta kuvatun videon perusteella Putinin matka taittui ainakin jonkin matkaa autolla. Kyseessä on kuitenkin Venäjän propagandakuvastoa, emmekä voi olla varmoja siitä miten ja mistä presidentti on matkustanut.

– Keskustamme on vaurioitunut pahasti, osa rakennuksista on (historiallisia) muistomerkkejä, pohdimme, puretaanko ne vai ei, lopulta päätimme säilyttää ne. Olemme laatineet kaiken tarvittavan rakennusdokumentaation, selittää varapääministeri Marat Khusnullin

– Keskusta on erittäin kaunis. Lähestymme sitä, näette sen, Khusnullin jatkaa. 

Khusnullin oli Putinin kyydissä myös, kun presidentti taittoi matkaa autolla Kertshinsalmen sillan korjauksen jälkeen.

Kremlin mukaan Putin kävi katsomassa useita Mariupolin ikonisia paikkoja.

Reutersin mukaan Putinin vierailu oli lähimpänä etulinjaa, missä presidentti on tiettävästi käynyt jo yli vuoden kestäneen sodan aikana. 

Mariupol kuuluu Donetskin alueeseen, jotka Venäjä liitti laittomasti osaksi valtiotaan viime syksynä. Kaupunki on raunioitunut pahasti sodan jäljiltä.

Kansainvälinen rikostuomioistuin on antanut Putinista pidätysmääräyksen ja etsintäkuulutuksen. Syynä ovat sotarikokset Ukrainassa.

Lähde: Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja