Virve Rosti: Rakastan kitkemistä!

Viherpeukalon yrttirivi kukoistaa Virve Rostin kesäkeitaassa kerrostaloasunnon parvekkeella. Hyllystä löytyy kahta erilaista basilikaa: sitruunaversiota sekä tavallista ja lisäksi rosmariinia, timjamia, sitruunamelissaa, persiljaa, minttua ja erilaisia salaatteja.

– Ostan salaatteja kaupasta ja kun nostan ne uuteen multaan, ne alkavat kasvaa, Virve Rosti kertoo.

Rosti kertoo pitävänsä ruoanlaitosta ja napsii omat yrtit parvekkeeltaan kokkauksien kruunuksi. Vaikka iskelmätähti tunnustautuu viherpeukaloksi, hän ei ole harrastanut vuosikausia yrttien viljelyä.

– Tämä on suhteellisen tuore harrastus.

Yrttien lisäksi parvekkeelta löytyy myös punaisia pelargonioita sekä hieman murattia.

– Minulla on myös punaista chiliä. Sain sen vävypojaltani, joka oli kasvattanut sen siemenestä. Hän on aika viherpeukalo. Itse en jaksa kasvattaa siemenestä, vaan käytän mieluummin taimia.

Puutarhaharrastus on Rostille sen verran rakas, että hän on harkinnut oman palstan hankkimista. Se vaatii kuitenkin huomiota pari kertaa viikossa ja sen verran pitkäjänteisyyttä, että toistaiseksi Rosti on tyytynyt kuokkimaan tuttavien kesämökkien kasvimaita.

– Rakastan kitkemistä, Rosti tunnustaa nauraen.

Kesällä Rosti viettää aikaa parvekkeellaan aamukahvin merkeissä. Myös vieraat viihtyvät valoisassa ja kauniisti sisustetussa kesäkeitaassa Rostin luona kyläillessään.

– Kesä kuluu kyllä hyvin pitkälti keikkaillessa, golfatessa ja mummoillessa. Minulla on kolme lastenlasta; 2,5-vuotias, 1-vuotias ja 2-kuukautinen.

Lue myös:

    Uusimmat