Mainos

Virrankoski lyttää Anttilan neuvotteleman 142-tuen

Keskustan europarlamentaarikko Kyösti Virrankoski arvostelee ankarasti maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) pohjoisesta 142-tuesta neuvottelemaa ratkaisua.

Virrankoski pitää EU:n komission kanssa saavutettua neuvottelutulosta liittymissopimuksen hengen vastaisena. Virrankosken mukaan eilinen sopimus söi myös sen erityiskohtelun, jonka Suomi sai kuukausi sitten päätetyssä maatalousreformissa.

-Ratkaisu vähentää tämän summan, 24 miljoonaa euroa pohjoisen tuen myöntämisvaltuudesta. Terveystarkastuksen mukainen maidon kiintiökorotus ei edes pääse pohjoisen tuen piiriin, Virrankoski valittelee.

Virrankoski pitää vakavana myös sika- ja siipikarjan tuen irrottamista kokonaan tuotannosta. Ratkaisu on hänen mielestään raskas myös siten, että tuen myöntämisvaltuus aleni noin 90 miljoonaa euroa eli noin 20 prosenttia.

-Vaikka nykyistä valtuutta ei ole käytetty täysimääräisesti, liikkumavara poistui täysin. Sitä alensivat muun muassa ympäristötuet, jotka eivät ole tulotukia, vaan kustannuskorvauksia ympäristön hyväksi tehdyistä toimista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.