Mainos

Virossa vaaditaan pääministerin eroa

Virossa vaaditaan yhä voimakkaammin pääministeri Mart Laarin eroa. Keskustapuolueen johto vaati presidentti Lennart Merta erottamaan pääministerin, jos tämä itse ei pyydä eroa. Syynä vaatimuksiin on toissa kesänä sattunut ampumavälikohtaus.

Keskustapuolueen varapuheenjohtajan Sven Mikserin mukaan puolue ei pidä mahdollisena, että Laar jatkaisi pääministerinä. Mikserin mielestä edes Laarin julkinen anteeksipyyntö ei oikeuttaisi häntä jatkamaan virassa entiseen tapaan. -Jos Laar ei itse ymmärrä tätä, on presidentin puututtava asiaan ja erotettava pääministeri, hän vaati.

Keskusta ei Mikserin mukaan tule kuitenkaan vielä esittämään Laarille epäluottamuslausetta, vaikka sillä hänen mukaansa olisi hyvät läpimenon mahdollisuudet. Useat hallituspuolueidenkin edustajat ovat Mikserin mukaan sitä mieltä, että Laarin käyttäytyminen ei ole pääministerille sopivaa.

Ammuskelua selvitellään

Presidentti Lennart Meri

Presidentti Meri on jo antanut puolustusvoimain komentajalle tehtäväksi selvittää, mitä tapahtui Meegomäen taistelukoulussa kesällä 1999. Laarin kumppaneineen väitetään tuolloin ammuskelleen iltaa viettäessään. Maalitauluna joukolla oli keskustan puheenjohtajan Edgar Savisaaren valokuva.

Savisaar on itse sanonut, että hän toivoo Laarin tulevan esiin ennen epäluottamuslauseen tekemistä. -Pääministerin tulisi koota itsensä, selvittää asia ja tehdä sitten tarvittavat johtopäätökset, arvioi Savisaar.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.