Mainos

Virossa pohditaan hallituspohjaa

Isänmaanliiton, Maltillisten ja Reformipuolueen edustajat ovat etsineet yhteistä linjaa uuden hallituksen muodostamiseksi Viroon. Samanaikaisesti on nykyisin päähallitusvastuuta kantavassa Kokoomuksessa vaadittu puheenjohtajan vaihdosta.

Yhteistyösopimuksen vaalien alla allekirjoittaneet puolueet ovat jo yrittäneet jakaa ministerin paikkoja, vaikka presidentti Meri ei vielä ole hallituksenmuodostajaa nimennytkään. Puolueet ovat muodostaneet ohjelmatoimikunnan, jota johtaa Isänmaanliiton Toivo Jürgenson. Ministerin paikoista keskusteltiin Maltillisten ja siihen vaalien alla liittyneen Kansanpuolueen johdon välillä. Neuvotteluissa nousi esille myös hallituskoalition täydentäminen Kokoomuksella.

Maltilliset tahtoisivat Isänmaanliiton Mart Laaria valtiovarainministeriksi. Jos pääministeri tulee Isänmaanliitosta, tahtoo Reformipuolue ulkoministerin paikan. Tuolloin Maltillisille jäisi parlamentin puhemiehen paikka. Tässä tapauksessa Maltilliset katsovat itselleen kuuluvan myös valtiovarainministerin paikan. Jos taas Reformipuolue saa parlamentin puhemiehen paikan, nousee ulkoministeriksi Toomas Hendrik Ilves.

Samanaikaisesti on myös Kokoomuksessa puhjennut oma vesilasimyrskynsä. Puolueen entinen puheenjohtaja ja pääministeri Tiit Vähi on Postimies-lehdessä vaatinut nykyisen puoluejohtajan Mart Siimannin eroa. Eräiden arvioiden mukaan puheenjohtajaksi tulisi ^lo Nugis, mutta on mahdollista, että myös Vähi itse saisi tuolloin mahdollisuuden. Kokoomus on jo aiemmin ilmoittanut hallitushalunsa. Myös Maltilliset ovat näyttäneet Kokoomukselle vihreää valoa. Neuvotteluja jatketaan perjantaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.